Kategoria: Vieraskynä

  • ”Oodi radiolle multimediahässäkkä-aikakaudella”

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Radion mahdollisuudet kulttuurin ja työllistämisen edistäjänä Kaikessa kulttuurityössä, myös radiotyössä, törmää hyvin nopeasti resurssien puutteeseen. On osaavia ihmisiä, mutta  aina ei välttämättä saa palkkaa tekemästään työstä. Ja vaikka ideoita olisi miten paljon tahansa, niin niillä emme voi ostaa leipää ja maitoa kaupasta. Ellemme tietenkin laita ideoita tuottamaan. Kulttuurin tekemistä ja tuottamista arvostetaan keskustelun tasolla, mutta…

  • Perinteikäs radion Jalkapallokierros uudistuu Urheilukierrokseksi

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Kotimaisen Jalkapallon ja etenkin Veikkausliigan ystävät saivat kuulla  maanantaina 5.2. uutisia. Kaikki alkoi kun MTV Sportin toimittaja Timo Innanen kirjoitti twitterissä saaneensa tiedon, että Jalkapallokierros-ohjelmaa ei tultaisi enää kuulemaan nykymuotoisena Yle Puheella. Ylen urheilupäällikkö Panu Pokkinen vahvisti asian kirjoittamallaan tviitillä: ”Seuraamme edelleen kotimaista jalkapalloliigaa viikoittain radion urheilukierros-ohjelmassa. Emme pyhitä kierroksia vain jalkapallolle vaan kyseisen päivän…

  • Radio tuo kaivattua suomen kieltä ulkosuomalaisen arkeen

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Aikoinaan kuuntelin radiota lähinnä autossa, enkä olisi arvannut kuinka olennainen osa arkeani radiosta tulee ulkomaillemuuttoni myötä. Kun arjessa ei kuule paljoakaan suomea, omaa äidinkieltä tulee ikävä ja suomenkielinen radio tuo siihen loistavaa helpotusta.

  • Valtio rahastaa radioluvilla

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Tampereelle on tyrkyllä jopa seitsemän uutta radiolupaa. Käsittämätöntä on, että pelkkä luvan hakeminen maksaa 1 500 euroa. Se suosii isoja monikansallisia yrityksiä paikallisten toimijoiden kustannuksella.

  • Joka toiselle peltoa kaivaa

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Vähänpä tiedettiin yhtiöstä SBS sen aikoinaan ilmestyessä vahvistamaan Suomen radiomaailmaa. Pian kuitenkin tuli selväksi, ettei yhtiö jäisi laakereille lepäämään. Yhtiön tarkoitus olisi ”jeesata paikallisia asemia”, kuten SBS:n entinen varatoimitusjohtaja Jukka Lintula ilmaisi muutama vuosi sitten Radio Moreenin Mediamankeli-ohjelman haastattelussa. Tuo ”jeesaaminen” osoittautuikin hyväksi bisnesvälineeksi, paljon paremmaksi kuin pelkät mainoseurot.

  • Viihteessä on henkisen ja taloudellisen kasvun paikka

    kirjoittanut

    kategoriassa

    On upeaa lukea uutisointi Ylä-Savon uudesta paikallisradiosta. Mieleen tulee Koljonvirran tapahtumat, missä suuri sydän ja oikeudentaju riittivät pelastamaan kansakunnan. Radio Sandelsin perustajia on helppo verrata Sven Tuuvaan. Nämä miehet ovat tämän päivän jyrämiehiä, jotka antavat kasvot itsenäiselle suomalaiselle viihdeyrittämiselle. He uskaltavat asettua etumiehiksi asialleen omaisuudellaan ja kasvoillaan. Tässä asenteessa on Team Finlandille lähtökohta kasvattaa luova…

  • Uudistunut Puhe piristää radion urheilutarjontaa

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Urheilun ystävien keskuudessa on varmasti otettu ilomielin vastaan tieto YLE Radio Suomen tapahtumalähetysten siirtymisestä vuodenvaihteessa toimintaansa laajentavan YLE Puheen taajuuksille. Puhe tarjoaa urheilulle ilman muuta paremman julkaisualustan kuin koko kansan yleiskanavana tunnettu Suomi. Uudistuksen myötä urheilun asema radiotaajuuksilla paranee merkittävästi, ja tilanne YLE:n osalta lienee jatkossa jopa lähes yhtä hyvä kuin vuosikymmeniä sitten, jolloin legendaarinen…

  • Suomi Euroviisuissa – tarpeetonta rahantuhlausta

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Suomen menestys Euroviisuissa on tuhoon tuomittua, ainakin niiden artistien toimesta, joita sinne on Lordin voiton jälkeen lähetetty. Suomesta ei ole vuosiin tullut mitään, joka olisi millään tavalla Euroviisuihin sopivaa ja laajan yleisön tuntemaa. Sanomattakin on selvää, että Lordi ei voittanut kilpailua musiikillaan vaan ulkomusiikillisilla keinoilla. Yhtye on aina ollut ja tulee aina olemaan tuote, joka…

  • IPTV:n interaktiivisuus lyö digi-tv:n laudalta

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Televisio Internetissä ei ole Suomessa kauhean tuttu näky. Yksi syy tähän on varmasti toiminnan kannattamattomuus maamme hitaiden nettiyhteyksien vuoksi. Jahka valokuituverkkoa rakennetaan pikkuhiljaa, televisiopalvelut Internetissä tulevat varmasti lisääntymään, ja onkin mielenkiintoista nähdä, millaisia vaikutuksia palveluilla on ihmisten katselutottumuksiin.

  • Yksityisille radioille julkinen äänitearkisto?

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Internet luo FM-radiolle luonnollisen jatkeen mahdollistaen radioaseman kuuntelun siellä, minne FM-aallot eivät kanna. Tänä päivänä lähes jokaisella kotimaisella radiokanavalla on oma Internetissä välitettävä lähetys, jonka sisältö on tismalleen samaa kuin FM-aalloilla. Vaan onko asia pakko toteuttaa perinteisellä tavalla? Perinteisen tavan rinnalle voisi tuoda muitakin vaihtoehtoja ottaen Internetin tarjoamista mahdollisuuksista kaikki hyöty irti.

  • Vaihtoehtomusiikin radiosoitto uhattuna?

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Kuluneena vuonna on havaittu aiempaa enemmän kuhinaa kotimaisten FM-radioiden kentällä. Tämä on selvästi näkynyt myös vaihtoehtoisen musiikin tarjonnan lisääntymisenä perinteisten kaupallisten, turvallisia polkuja tallaavien soittolistakanavien rinnalla. Lähtökohtaisesti vaihtoehtomusiikkiin suuntautunut radioasema tarjoaa omaa juttuaan tekeville, monikansallisten levy-yhtiöiden ulkopuolelle tietoisesti jääville muusikoille loistavan mahdollisuuden saada nimeään tunnetuksi mediassa, joka on kiistatta tehokkain promootiokanava tavoittavuuden näkökulmasta.

  • Diakin Turun yksikön lakkautus lopettaisi mediaprojektin Palestiinassa

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Turun toimittajakoulutus on vaakalaudalla. Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus päätti kokouksessaan 14.4.2010 alasajaa ammattikorkeakoulun viestinnän linjan. Diakin viestinnän linja toimii Turussa. Turun yksikössä on viestinnän linjan lisäksi viittomakielen tulkkien koulutuslinja. Puun takaa tullut päätös tyrmistytti koulun opettajat ja opiskelijat. Päätöksen taustalla on opetusministeriön halu vähentää toimittajien koulutusta Suomessa.

  • Eesti sykkii Etelä-Suomessa

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Kyllästyttääkö suomalaisten radioasemien ahtaat soittolistat, itseään tehostavat juontajat tai loputtomat Mikko Kivisen esittämät mainokset? Haluatko kuulla viimeisimpiä hittejä heti tuoreeltaan? Kiinnostaako erilaiset klassikkobiisit? Näissä tapauksissa kannattaa kääntää korvat etelään.