Radio Pookin ja Radio Classicin kuuluvuusalue laajentunut

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Pookin lähetykset ovat alkaneet Kotkassa ja Lappeenrannassa ja Radio Classicin Hyvinkäällä (103,4 MHz), Jyväskylässä (96,2 MHz), Raaseporissa (104,3 MHz), Seinäjoella (107,4 MHz), Ulvilassa (104,8 MHz) ja Valkeakoskella (90,3 MHz). Radio Pooki kuuluu Kotkan seudulla taajuudella 107,2 MHz ja Lappeenrannassa taajuudella 102,1 MHz.

Radio Pooki lähettää Kotkassa ja Lappeenrannassa entisillä Basso Median I LUV 2 K -radiokanavan taajuuksilla, jotka olivat käyttämättöminä vuoden 2019 alusta alkaen. Taajuudet siirtyivät Radio Pookin omistajan Bauer Median haltuun Basso Median siirryttyä yrityskaupassa Bauerille viime keväänä.

Radio Classic palasi vanhoille taajuuksilleen, joita se käytti vielä edellisellä toimilupakaudella edellisen omistajan aikaan. Radio Classicin aiempi omistaja Kuunappi Oy sai Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta luvan luopua lähetystaajuuksista helmikuussa 2019. Uuden toimilukauden alettua tämän vuoden alussa taajuudet palasivat Kuunappi Oy:n toimilupaan, joten Bauer Media sai taajuudet käyttöönsä ostettuaan Kuunapin radioliiketoiminnot viime helmikuussa. Traficom antoi Bauerille luvan pitää taajuudet käyttämättöminä tämän vuoden loppuun.

Radio Pooki laajeni syyskuussa entisille RÄP-radion taajuuksille Turkuun, Helsinkiin ja Porvooseen.

Osa Bauerin kanavista on vaihtanut lähetinpaikkaa joulukuun aikana. Radio Pookin Turun lähetin on siirtynyt Kaarinaan ja Lappeenrannan lähetin Tirilän radioasemalta Digitan mastoon Mustolaan. Helsingissä Pooki-taajuus on siirretty Metsälästä Pasilaan ja Porvoossa Myllykylästä Bjurböleen. Radio SuomiRÄP:n Tampereen taajuus on siirretty Ylöjärvelle, Oulun Hiukkavaaran lähetin Digitan Oulun radioasemalle ja Jyväskylässä Laajavuorelle. SuomiRÄP on saanut lisää lähetystehoa Turun Metsämäen radioasemalle.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Taajuuslista


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Radio Pookin ja Radio Classicin kuuluvuusalue laajentunut”

  1. Hieno juttu Pookin tulo.

  2. Sais Ysäri tulla Salossa Nostalgian tilalle kun Salossa tällä hetkellä kaksi kasari kanavaa (Kasari ja Nostalgia)