Uusi lyhytaikaisten radioiden luettelo julkaistu

kirjoittanut

kategoriassa

Luettelo vuoden 2021 lyhytaikaisista radioluvista on julkaistu keskiviikkona Mediamonitorin Tietosivut-osiossa. Luetteloon kerätään tietoja vuoden aikana toimivista lyhytaikaisluvilla lähettävistä asemista. Listalla on mukana vähintään yhden watin teholla lähettävät asemat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Lyhytasemaluettelon tiedot on kerätty Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin radioasemaluettelosta.

Vuoden 2020 listaan verrattuna muutoksia on tehty maakuntatietoihin, jotka noudattavat jatkossa ISO 3166-2:FI -standardia. Tämä on kompromissi, koska maakuntatietoja ei ole koettu erityisen tarpeellisiksi, mutta saadun palautteen perusteella niitä ei ole haluttu kokonaan poistaa, sillä osa Mediamonitorin lukijoista on etsinyt tietoja laajempina kokonaisuuksina eli maakunnittain.

Sen sijaan nettikuunteluosoitteita ei uudessa luettelossa enää julkaista. Suomen alueella toimivien, säännöllisesti lähettävien nettiradioiden tiedot ovat Mediamonitorin nettiradiolistalla. Myös linkkilistan Muut radiokanavat -osiosta pääsee lyhytaikaisluvilla lähettävien asemien ja niiden nettiradioiden pariin. Paikkakunta-sarakkeessa ei enää esitetä asemien tarkempia sijainteja kuntien sisällä, vaan tiedot voi halutessaan etsiä Traficomin listalta.

Lyhytaikaisten radioiden luettelo etenee alkamispäivän mukaisesti, joten tuoreimmat luvat ovat ylimpinä. Listalla on hyvät hakutoiminnot, joista on tarvittaessa hyötyä tietojen suodattamisessa. Lyhytlistalla on myös laajennus, jossa näkyvät kaikki tiedot paikkakunnasta maakuntaan.

Vuoden 2020 lyhytaikaisradioluettelo on toistaiseksi Tietosivut-osiossa, mutta lista siirretään arkistoon tammikuun aikana. Viittauksia lyhytaikaisten radioiden luetteloon julkaistaan tarvittaessa Mediamonitorin uutisartikkelien lopussa.

Palaute ja kehitystoiveet ovat tervetulleita. Niitä voi lähettää Mediamonitorin yhteydenottolomakkeella.

 

Muualla Mediamonitorissa: Taajuuslista (ohjelmistoluvalla lähettävät ja Ylen radiot)

{jcomments off}