Radio Classic karsii lähetystaajuuksia loppuvuoden ajaksi

kirjoittanut

kategoriassa

Klassisen musiikin kulttuurikanava Radio Classic luopuu kuudesta lähetystaajuudesta ensi viikon loppuun mennessä, mutta jatkaa lähetyksiä suurimmissa kaupungeissa. Radio Classicin toimilupayhtiö Kuunappi Oy jätti Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin luopumisilmoituksen, jossa yhtiö halusi luopua taajuuksista. Traficom muutti ilmoituksen perusteella Kuunappi Oy:n ohjelmistolupaa. Uudistettu lupa on voimassa 15.2.-31.12.2019.

Radio Classicin lähetykset päättyvät Seinäjoen, Porin, Jyväskylän, Raaseporin, Hyvinkään ja Valkeakosken taajuuksilla. Lähetykset jatkuvat Helsingin, Lahden, Turun, Tampereen, Hämeenlinnan, Kuopion ja Oulun seuduilla.

Kuunappi Oy:n toimitusjohtaja Taavi Niinimaa korostaa, että taajuuksista luopuminen koskee vain nykyistä lupakautta, joka päättyy tämän vuoden lopussa.

– Seuraavan toimilupakauden osalta on kaikki vielä auki. Valtaosa Radio Classicin kuulijoista asuuu isoimmissa kaupungeissa, joten uskon että pystymme palvelemaan heitä hyvin myös jatkossa. Haemme muutokselta kustannustehokkuutta, jonka avulla voisimme tulevaisuudessa panostaa enemmän laadukkaan ohjelmasisällön tuottamiseen, Niinimaa selventää.

Jo kaksi radioyhtiötä on luopunut osasta taajuuksia viimeisen parin kuukauden aikana. Ennen Kuunappia luopumisilmoituksen jätti Basso Media Oy, joka ilmoitti luopuvansa I LUV 2K -radiokanavan taajuuksista Kotkassa ja Lappeenrannassa. Traficomista kerrotaan, että luopumisilmoitukset koskevat meneillään olevaa lupakautta.

– Mikäli toimiluvanhaltijat haluavat luopua toimiluvastaan joidenkin taajuuksien osalta myös 2020 alkavan toimilupakauden osalta, niin tästä tulee erikseen tehdä Liikenne- ja viestintävirastolle luopumisilmoitus. Liikenne- ja viestintävirasto tulee vielä ennen uuden toimilupakauden alkua muistuttamaan kaikkia toimiluvanhaltijoita asiasta, sanoo lakimies Henriikka Rosti Traficomista.

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Toimiluvan muutos (Traficom)


Kommentit

8 vastausta artikkeliin “Radio Classic karsii lähetystaajuuksia loppuvuoden ajaksi”

 1. Martti Koskinen avatar
  Martti Koskinen

  Olis todella toivottavaa,että classic radio kuuluisi Porissa ja esim. Ulvilassa seuraavan kauden alusta lukien.

 2. Johanna avatar

  Minä olen kaivannut Classicin kanavaa Jyväskylässä. Mietin, mikä on vialla, kun ei näy eikä kuulu. Todella harmillista!!

 3. Kaisu Paalanen avatar
  Kaisu Paalanen

  Kaisu
  Miten Jyväskylä on Suomen 7.suurin kaupunki.

  Alla olevassa taulukossa on lueteltu Suomen suurimmat kunnat ja niiden väkiluvut joulukuussa 2018.
  Helsinki 650 033 as.
  Espoo 283 944 as.
  Tampere 235 487 as.
  Vantaa 228 166 as.
  Oulu 203 623 as.
  Turku 191 664 as.
  Jyväskylä 141 414 as.
  Lahti 120 002 as.
  Suurempi kuin Lahti tai Kuopio. Olen todella pettynyt. Kuuntelin lähes päivittäin kanavaa.

 4. Juha Korkee, ajattel avatar
  Juha Korkee, ajattel

  Hyvinkää on Keski-Uudenmaan suurin kaupunki, ympäröivine maakuntineen ja naapurikaupunkeineen yli 200’000 asukasta. Pohjanmaanradan varren Helsingin lähijunaseutua Helsingistä Riihimäelle asti. Tarvitaan Radio Classic FM.

 5. Haukkanen avatar
  Haukkanen

  Nää kommentit kannattaa varmaan lähettää suoraan radioasemalle. Ovat kuitenkin tod.näk. tehneet jonkinlainen arvio missä kuulijat ovat. Omistajan suomalainen nettisivusto on muuten suljettu helmikuussa. Ei ole helppoa kun kiinalaisten rahat loppuvat…

 6. Sepeteus Sepsis avatar
  Sepeteus Sepsis

  [quote name=”Juha Korkee, ajattel”]Hyvinkää on Keski-Uudenmaan suurin kaupunki, ympäröivine maakuntineen ja naapurikaupunkeineen yli 200’000 asukasta. Pohjanmaanradan varren Helsingin lähijunaseutua Helsingistä Riihimäelle asti. Tarvitaan Radio Classic FM.[/quote]
  Ehdottomasti Tarvitaan Hyvinkäällä, Radio Classic kuuluvuus takaisin, kiitos.

 7. Zak Landan avatar
  Zak Landan

  Vuosikaudet aamusta iltaan olen kuunnellut Classic Radiota. Kahden kuukauden ulkomailla olon jälkeen toivoin saavani jatkaa kuuntelua.
  Pettymys oli suuri, kun taajuudelta ei kuulunut mitään. Jyväskylässä meitä kuuntelijoita kyllä oli.

 8. Tietty avatar

  Kyllä minäkin voisin tähän laittaa toiveeksi oman kotikaupunkini (jossa Radio Classic takavuosina soi), mutta olisi tärkeätä ja reilua, että kaikki asuinkunnasta riippumatta saisivat kuunnella kanavaa suoraan radiosta. Voisiko joku muu taho aloittaa klassisen musiikin lähettämisen, kun Radio Classic ei halua edes kuulla ihmisten toiveita.