Valoteoksen äänimaisema radiosta ja netistä Porvoossa

kirjoittanut

kategoriassa

Porvoon tuomiokirkko toimii jo toista kertaa valoteoksen osana tämän viikon keskiviikosta lauantaihin, kun kirkko loistaa illoittain vaihtuvissa teemaväreissä. Valoteokseen liittyvää Porvoon seurakuntien kanttorien luomaa äänimaisemaa voi kuunnella tuomiokirkon lähialueella taajuudella 97,3 MHz ja netissä. Valoteoksen on tuottanut raumalainen tuottaja Mikko Kiviharju.

Kirkon joenpuoleiseen päätyyn heijastetaan kirkkoa varten luotu videoteos Himmeli. Sen ovat suunnitelleet Mikko Kiviharju ja taitelija Niko Tiainen.

Porvoon tuomiokirkko valaistaan sekä ulko- että sisäpuolelta ja valoteosta voi katsoa 23.-26.12. kello 17-23. Poikkeuksena aikataulusta kirkon sisätilojen teemavalaistus on pois päältä jouluaattona kello 22-23, jolloin kirkosta striimataan jouluhartaus.

Toivon majakka -nimisen kokonaisuuden teemana on tänä vuonna kunnioitus, rakkaus ja toivo, jotka tulevat Kiviharjun mukaan lähelle kirkon sanoman kolmea perinteistä avainsanaa uskoa, toivoa ja rakkautta.

– Kirkko loistaa toivon majakkana pimeyden keskellä saatellen tämän vuoden hiljalleen päätökseensä, kuvailee Mikko Kiviharju Porvoon seurakunnan tiedotteessa.

Valoteoksen katseleminen ja kuunteleminen onnistuu esimerkiksi autossa tai kirkon pihamaalla, mutta seurakunnasta kehotetaan huomioimaan turvavälit ja käyttämään tarvittaessa kasvomaskia.

Äänimaisemaan käytettävän radiotaajuuden lähetyslupa on Kiviharjun yhtiön Mixa.fi:n nimissä. Suurin sallittu lähetysteho on yksi watti.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Lyhytaikaiset radiot vuonna 2020

Artikkelia muokattu 24.12.2020 klo 8.00: Lisätty valoteoksen äänimaiseman kuuntelulinkki.