Mediayhtiöt jättävät osan uusista taajuuksista käyttämättä

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on hyväksynyt syksyn aikana mediayhtiöiden hakemia muutoksia radioiden ohjelmistotoimilupiin. Traficom myönsi Kalevalle, Keskisuomalaiselle ja Bauer Medialle luvan luopua uusista taajuuksista, joita yhtiöt ovat saaneet toimilupakierroksilla kahden viime vuoden aikana.

Kaleva Media ei aloita lähetyksiä sille kesällä 2021 myönnetyillä taajuuksilla Tervolassa ja Inarissa. Traficomin syyskuussa 2023 päivittämän ohjelmistotoimiluvan mukaan Radio Kaleva jatkaa toimintaansa nykyisillä taajuuksillaan Oulussa, Raahessa, Iissä, Taivalkoskella, Pudasjärvellä, Kuusamossa ja Haapavedellä. Kaleva oli saanut aiemmin lisäaikaa lähetysten käynnistämiselle Tervolassa ja Inarissa.

Mediatalo Keskisuomalainen luopuu sen omistamalle Kaakon Viestintä Oy:lle vuoden 2022 lopulla myönnetyistä taajuuksista Mikkelissä ja Savonlinnassa. Keskisuomalainen ilmoitti viime viikolla, että Kaakon Viestintä aloittaa uuden alueellisen radion lähetykset Kouvolassa, Kotkassa ja Lappeenrannassa, mutta ei maininnut uutisen yhteydessä Mikkelin ja Savonlinnan taajuuksia.

Keskisuomalaisen omistama Hämeen Media ei ota sille Kouvolaan myönnettyä taajuutta 105,3 MHz käyttöön. Hämeen Media pyörittää Radio Voimaa Lahdessa, Sysmässä ja Hausjärvellä.

Bauer Media on laajentanut Radio Pookin kuuluvuusaluetta vuoden 2022 lopulla saamillaan taajuuksilla, mutta yhtiö ei ota käyttöön Pihtiputaan ja Kajaanin taajuuksia. Yhtiö on ilmoittanut Traficomille luopuvansa näistä taajuuksista.

Mediamonitori

Aiheesta muualla Mediamonitorissa: Radio Kalevan toiminta käyntiin Oulussa ja Raahessa & Osa radiotoimiluvan saaneista hakenut lisäaikaa aloitukselle

Aiheesta muualla: Radion ohjelmistotoimiluvat (Traficom)


Kommentit

5 vastausta artikkeliin “Mediayhtiöt jättävät osan uusista taajuuksista käyttämättä”

 1. Erikoista avatar
  Erikoista

  En ymmärrä miksi Kalevalle ei kelpaa kokonainen kuuluvuus Kemi-Tornio alueella (Tervola), josta kantaisi vieläkin laajemmalle.
  Meneekö Kalevalla huonosti vai mistä kyse? Outo strategia, jos meinaa saavuttaa vahvan aseman Pohjois-Suomessa.

 2. Jostain syystä mediayhtiöt luopuu Kajaanin/Sotkamon taajuuksista. Sanoma luopunut 2 taajuudesta, Kevyt kanava yhdestä ja nyt pooki. ihmettelen vaan.

  Milloinkohan Sea fm aloittaa uusilla taajuuksilla Tampereella ja Turussa?

 3. [quote name=”outoa”]Jostain syystä mediayhtiöt luopuu Kajaanin/Sotkamon taajuuksista. Sanoma luopunut 2 taajuudesta, Kevyt kanava yhdestä ja nyt pooki. ihmettelen vaan.

  Milloinkohan Sea fm aloittaa uusilla taajuuksilla Tampereella ja Turussa?[/quote]
  Ei ole erikoista eikä outoa 3+5=8.

 4. Ihmetyttääää avatar
  Ihmetyttääää

  [quote name=”Erikoista”]En ymmärrä miksi Kalevalle ei kelpaa kokonainen kuuluvuus Kemi-Tornio alueella (Tervola), josta kantaisi vieläkin laajemmalle.
  Meneekö Kalevalla huonosti vai mistä kyse? Outo strategia, jos meinaa saavuttaa vahvan aseman Pohjois-Suomessa.[/quote]
  Kun Kalevaa ei kiinnosta, taajuudet uudelleen hakuun ja Radio Sandels vois napata taajuuden mikä kattaisi koko Eteläisen osan Lappia.

 5. Kuuluukokuuntelen avatar
  Kuuluukokuuntelen

  [quote name=”Ihmetyttääää”][quote name=”Erikoista”]En ymmärrä miksi Kalevalle ei kelpaa kokonainen kuuluvuus Kemi-Tornio alueella (Tervola), josta kantaisi vieläkin laajemmalle.
  Meneekö Kalevalla huonosti vai mistä kyse? Outo strategia, jos meinaa saavuttaa vahvan aseman Pohjois-Suomessa.[/quote]
  Kun Kalevaa ei kiinnosta, taajuudet uudelleen hakuun ja Radio Sandels vois napata taajuuden mikä kattaisi koko Eteläisen osan Lappia.[/quote]
  Samalla Kärpät vois siirtä peliensä radioseloatukset Sandelssille 😉