Keskisuomalainen perustaa uuden radion Kaakkois-Suomeen

kirjoittanut

kategoriassa

Mediatalo Keskisuomalainen laajentaa radiotoimintaansa lähikuukausina, kun konserniin kuuluva Kaakon Viestintä Oy aloittaa radiolähetykset Kouvolassa, Kotkassa ja Lappeenrannassa. Vielä vailla nimeä olevalle radiolle rakennetaan studio Kouvolan Sanomien toimitaloon. Uuden alueellisen radion varsinaiset ohjelmat alkavat keväällä 2024. Sitä ennen taajuuksilla kuullaan musiikkia.

Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo yhtiön hakevan radiotoiminnalla kasvua ja tuotetarjonnan laajentamista. Uuden radiokanavan vahduudeksi Kangaskorpi näkee paikallisuuden.

– Radiotoiminnan tehtävä on tukea lehtiämme, vahvoja alueellisia uutismedioita. Oma näkemykseni on, että radiokanava voi hyödyntää toimitusten olemassa olevia resursseja, Kangaskorpi sanoo.

Kaakon Viestintä sai valtioneuvostolta radion ohjelmistotoimiluvan Kouvolaan, Kotkaan, Lappeenrantaan, Mikkeliin ja Savonlinnaan viime vuoden lopulla. Yhtiö haki viime keväänä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta lisäaikaa lähetystoiminnan aloittamiselle.

Kaakon Viestintä ei ole tiedottanut, mitä se aikoo tehdä Mikkeliin ja Savonlinnaan saamillaan taajuuksilla, mutta Traficomilta tulleen tiedon mukaan yhtiö on luopunut näistä taajuuksista ja toimilupa päivitetään.

Keskisuomalaiseen kuuluvilla yhtiöillä on alueellista radiotoimintaa Päijät-Hämeessä (Radio Voima), Keski-Suomessa (Radio Keskisuomalainen) ja Pohjois-Savossa (Savon Aallot).

Mediamonitori – Kouvolan Sanomat

Uutista päivitetty 2.11.2023 klo 21.25: Lisätty Traficomilta saatu tieto siitä, että Kaakon Viestintä luopuu Mikkelin ja Savonlinnan taajuuksista.