Britannia: Keskiaaltoasemien alasajo jatkuu vuodenvaihteessa

kirjoittanut

kategoriassa

Britanniassa toimiva Greatest Hits Radio vähentää keskiaaltoasemiensa määrää vuodenvaihteessa, kertoo uutispalvelu Radiotoday. Greatest Hits Radion Skotlannissa toimivia paikallisia asemia suljetaan ja niiden kuuntelijoita ohjeistetaan siirtymään radioasemien digitaalisten palvelujen kuuntelijoiksi. Asemat omistava Britannian Bauer Media kertoo jatkavansa AM-toiminnan alasajoa, jonka se aloitti joitakin vuosia sitten.

Skotlannin asemien lisäksi lopetuspäätöksen ovat saaneet Greatest Hits Radion keskiaaltoasemat Newcastlessa ja Etelä-Yorkshiressä sekä Belfastin ympäristössä Pohjois-Irlannissa toimivan Downtown Radion keskiaaltoasema.

Bauer Media lopetti omistamansa valtakunnallisen Absolute Radion keskiaaltolähetykset ilman Britannian viestintäviranomaisten lupaa viime tammikuussa. Yhtiö sai 25000 punnan sakon lähetysten lopettamisesta.

Britanniassa on viime vuosina suljettu AM-asemia, koska niiden kuunteluosuus on vähentynyt. Mediayhtiöt ovat myös etsineet säästöjä energiakustannuksissa. Kaupallisten yhtiöiden lisäksi yleisradioyhtiö BBC on lopettanut osan keskiaaltoasemista. Parhaillaan Britanniassa kaavaillaan BBC Radio 4:n lähetyksiä välittävän voimakastehoisen pitkäaaltotaajuuden 198 kHz alasajoa.

Mediamonitori

{jcomments off}