Kahdelle radioyhtiölle lisäaikaa

kirjoittanut

kategoriassa

NRJ Finland Oy voi aloittaa Radio Nostalgian lähetysverkon laajentamisen loppukesän aikana, vaikka alun perin uudet toimiluvat olisi pitänyt ottaa käyttöön toukokuun alkupuolella ja kesäkuun puolivälin tuntumassa. Love FM Oy saa käynnistää uuden radiokanavan lähetykset lokakuun loppuun mennessä, vaikka määräaika tuli täyteen 5. toukokuuta. Yhtiöille lisäaikaa uusien taajuuksien käyttöönotossa antoi Viestintävirasto.

NRJ Finland oli anonut Viestintävirastosta lisäaikaa Radio Nostalgian uusien taajuuksien käyttöönotolle 19.4., koska yhtiössä oli tapahtunut alkuvuoden aikana muutoksia avainhenkilöissä ja myyntiyhteistyökumppanissa. Nämä seikat vaikuttivat  liiketoiminnalliseen kokonaisuuteen ja sen suunnitteluun. Mastopalvelujen asennukset on päästy aloittamaan vasta tänä keväänä.

Viestintävirasto myönsi NRJ Finlandille lisätaajuuksia viime marraskuussa ja valtioneuvosto viime joulukuussa. Luvat olisi pitänyt ottaa käyttöön puolen vuoden kuluessa niiden voimaantulosta. Viestintävirasto jatkoi taajuuksien käyttöönottoaikaa 5.9. saakka. Tuohon päivämäärään mennessä Nostalgian on aloitettava lähetykset Joensuussa, Kokkolassa, Loimaalla, Mikkelissä, Parkanossa, Pihtiputaalla, Rovaniemellä, Savonlinnassa ja Seinäjoella.

Love FM voi lykätä lähetysten aloittamista Nokialla, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa lokakuun loppuun saakka. Love FM perusteli lisäajan hakemista lähetystekniikan hankinnan viivästymisellä. Viestintävirasto hyväksyi hakemuksen, joka oli saapunut virastoon 19. huhtikuuta.

Mediamonitori – Viestintävirasto