Lyhytaikaisia radioita moneen tarkoitukseen

kirjoittanut

kategoriassa

Bassoradio on saanut Viestintävirastolta lyhytaikaisen lähetysluvan Lahteen taajuudelle 88,7 MHz. Lupa tulee voimaan 1.6. ja jatkuu heinäkuun loppuun. Suurin sallittu lähetysteho on 50 wattia. Samalla lähetysteholla saa lähettää myös Riihimäen ympäristössä kuuluva SCM Radio, joka tarjoaa hengellistä ohjelmaa ja gospelia koko kesän taajuudella 100,8 MHz. SCM Radio on toiminut myös aiempina vuosina lyhytaikaisilla luvilla.

Lemin Kotiseutuyhdistyksellä on koko kesän ajan radiolupa taajuudelle 95,2 MHz. Lemin Kotiseuturadio on aiempina vuosina lähettänyt lähinnä lauantaisin. Loppukesästä ja alkusyksystä äänessä on myös Hyvärilän Radio, joka lähettää Nurmeksessa taajuudella 87,9 MHz. Aseman taustalla on Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä Oy.

Myös Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilta kuullaan radiolähetyksiä heinäkuussa taajuudella 100,6 MHz. Messujen kuulutusjärjestelmien tukena on radioasemia ainakin Forssan Heinämessuilla kesä-heinäkuun vaihteessa (92,8 MHz), Lepaan puutarhanäyttelyssä Hattulassa elokuun alkupuolella (91,7 MHz), samoihin aikoihin Hämeenlinnan Elomessuilla (101,3 MHz) ja Riihimäen erämessuilla kesäkuun toisena viikonloppuna (88,9 MHz). Samana viikonloppuna on lähetyksiä Kokkolassa taajuudella 91,8 MHz, jolla lähetetään Finlandssvenska Sång- och musikfestenin ohjelmaa.

Jokavuotisen sambakulkueen radiokanava Sambaradio toimii lauantaina 18. kesäkuuta pienellä lähetysteholla Helsingin keskustassa taajuudella 105,0 MHz. Kesäleirien radioita toimii radioamatöörien leirillä Hankasalmella ja palokuntanuorten leirillä Salon Halikossa.

Lisätietoa lyhytaikaisista radioluvista on Mediamonitorin luettelossa.

Mediamonitori