Valtioneuvosto jakoi loput radioluvat

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvosto-logoValtioneuvosto myönsi torstaina uusia radion ohjelmistolupia 14 hakijalle. Laestadiernas Fridsföreningars Förbund rf:n Pietarsaaren taajuutta lukuunottamatta myönnetyt luvat koskevat kuuluvuusalueen laajennuksia. Viestintävirasto myönsi toimiluvat 5. marraskuuta siltä osin, kun taajuuksista ei ollut niukkuutta. Joensuun, Kokkolan, Lappeenrannan, Loviisan, Mikkelin, Pietarsaaren, Raaseporin, Rauman sekä Seinäjoen osalta hakijoita oli enemmän kuin vapaita taajuuksia, joten päätäntävalta siirtyi valtioneuvostolle.

Joitakin vuosia lyhytaikaisilla luvilla Radio LFF:ää pyörittänyt Laestadiernas Fridsföreningars Förbund rf sai Pietarsaaren taajuuden 98,0 MHz, porvoolaiselle Radio Foni Oy:lle myönnettiin Loviisaan taajuus 106,7 MHz ja Kaimax Media Oy:lle myönnettiin taajuus 94,0 MHz Mikkelistä, 92,3 MHz Raaseporista, 98,4 Mhz Raumalta sekä 104,5 MHz Seinäjoelta.

Kristillinen Media Oy sai Kokkolan taajuuden 100,7 MHz. Mediatakojat sai Raumalta taajuuden 92,9 MHz ja lisäksi taajuuskokonaiduuden, johon kuuluvat taajuudet Joensuusta, Lappeenrannasta ja Seinäjoelta. Kevyt Kanava Oy:lle myönnettiin Joensuusta taajuus 104,7 Mhz, Lappeenrannasta 97,7 MHz ja Mikkelistä 100,0 MHz.

Radio Nostalgian taustayhtiö NRJ Finland Oy sai Joensuusta taajuuden 101,2 MHz, Kokkolasta 101,3 MHz, Mikkelin taajuuden 98,9 MHz sekä Seinäjoen taajuuden 107,4 MHz. Lisäksi Järviradiolle myönnettiin Raumalle taajuus 107,7 MHz.

Toimiluvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun.

Mediamonitori – LVM