Norkringin tv-verkolle pienempi näkyvyysalue

kirjoittanut

kategoriassa

Viime marraskuussa television verkkotoimiluvan saanut Norkring AS voi valtioneuvoston tuoreen päätöksen mukaan rakentaa lähetysverkon aiempaa pienemmälle alueelle. Torstaina tehdyn päätöksen mukaan verkon on katettava 10.1.2017 mennessä Manner-Suomen väestöstä 85 prosenttia aiemman sadan prosentin sijaan. Päätös koskee UHF-alueen kanavanippua B.

Verkkotoimilupaa voidaan muuttaa, koska ohjelmistotoimijat eivät ole toistaiseksi olleet kiinnostuneita valtakunnallisesta DVB-T2-lähetyskapasiteetista. Lisäksi toimilupaviranomainen ei vastaanottanut kanavanippuun B yhtään hakemusta tämän kevään ohjelmistotoimilupien hakukierroksella, kerrotaan valtioneuvostosta.

Valtioneuvosto on muuttanut myös Norkringin toimilupaehtoja kanavanipussa D. Yhtiö voi itse päättää, lähettääkö se kanavanipussa DVBT- vai DVB-T2-tekniikalla.

Mediamonitori