MTV:llä isot irtisanomiset

kirjoittanut

kategoriassa

MTV-logoKevään ja alkukesän aikana käytyjen yt-neuvottelujen seurauksena medediayhtiö MTV ja sen uutistoiminnasta vastaava Mediahub Helsinki Oy irtisanovat 82 työntekijää. Lisäksi MTV:n tekemien muiden järjestelyjen avulla yhtiössä tapahtuu 18 työntekijän väheneminen. Yt-neuvottelujen alkaessa vähennystarpeen arveltiin olevan kaikkiaan 125 työntekijää.

MTV Oy:stä irtisanotaan 54 työntekijää, joista 49 kaupallisesta organisaatiosta ja loput muista toiminnoista.

– Kävimme erittäin vaikeassa tilanteessa hyvät ja suorat neuvottelut yhteistyössä henkilöstön edustajien kanssa ja pystyimme sopimaan muun muassa työaikaan liittyvistä järjestelyistä. Niistä syntyvien säästöjen avulla kykenimme vähentämään irtisanottavien määrää merkittävästi, kommentoi toimitusjohtaja Jani Koskinen.

Mediahub Helsinki Oy kertoo, että irtisanomiset eivät vaikuta uutisten saatavuuteen tai määrään. MTV:n uutisia välitetään tv-kanavien lisäksi radiokanava Novassa ja netissä.

– Uutisten työskentelyssä korostuu aiempaa voimakkaammin monimediallisuuden ja uuden teknologian rooli. Mobiilijournalismi tulee muuttamaan työskentelyä merkittävästi. Lisäksi johtamista, työvuoroja ja toimenkuvia uudistetaan, kommentoi uutisten vastaava päätoimittaja ja Mediahub Helsingin toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Radio- ja televisiotoimittajien liitto RTTL tuomitsee irtisanomiset ja pitää sitä uutena synkkänä lukuna journalismin historiassa.

Mediamonitori – HS, MTV