Iskelmä-tv kokeilee teräväpiirtoa

kirjoittanut

kategoriassa

IskelmäTV Harju&Pöntinen on aloittanut teräväpiirtokanavan 15. kesäkuuta. IskelmäTV Harju&Pöntinen jatkaa lähetyksiä myös perinteisenä digi-tv-lähetyksenä. Uusi teräväpiirtokanava näkyy kanavanipussa H kanavapaikalla 37. IskelmäTV Harju & Pöntinen toimii kanavanipussa C kanavapaikalla 17, muutos ei vaikuta peruslaatuiseen digi-tv-lähetykseen.

IskelmäTV Harju&Pöntisen teräväpiirtolähetykset näkyvä Espoon, Lahden, Tampereen, Turun, Jyväskylän sekä Oulun alueella. Kanavanippu H peittää noin 60 prosenttia Suomen talouksista. Lähetyslupa on tilapäinen.

– Toiveita lähetyksen toteuttamisesta teräväpiirtoisena on tullut kiihtyvällä tahdilla. Tavallisella kanavapaikallamme käytettävissämme on lähes pienin mahdollinen lähetyskapasiteetti ja heikoin kuvanlaatu, ero teräväpiirtolähetykseen on todella vaikuttava, kanavaa pyörittävän Kevyt Kanava Oy:n toimitusjohtaja Hannu Harju kertoo.

– Teräväpiirtokanava mahdollistaa myös aiempaa monipuolisemman ohjelmatarjonnan. Teräväpiirtokanavan avaaminen peruslaatuisen kanavan rinnalle aloitetaan kokeiluna, joka kestää puolen vuoden ajan. Kokeilun jatkosta päätämme myöhemmin, Harju jatkaa.

Kanavanipun vaihtumisesta johtuen kanavan katselu saattaa edellyttää kanavahaun tekemistä joissakin digivastaanottimissa.

Mediamonitori – Digita


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Iskelmä-tv kokeilee teräväpiirtoa”

 1. elovena avatar

  Olisi kiva saada IskelmäTV Harju & Pöntinen HD myös kaapeliverkkoon. Toivottavasti IskelmäTV Harju & Pöntinen HD tulee ainakin DNA:n kaapeliverkkoon. 😆

 2. ”Tavallisella kanavapaikallamme käytettävissämme on lähes pienin mahdollinen lähetyskapasiteetti”

  Tämä tuskin keneltäkään jäänyt huomaamatta 😉

  Ehkä nyt saadaan stereoäänikin – mikähän idea on lähettää radiokanavaa tv-kanavana? Alkuvaiheessa tämä saattoi olla ’DVB-radiokanavana’, milloin äänenlaatukin oli parempi tarpeettoman kuvan puuttuessa kaistaa viemästä?

 3. Molto Gusto avatar
  Molto Gusto

  Lähettääkö tämä ohjelmaa jossainpäin Suomea radiokanavana vai onko tämän tarkoitus ollakin radiokanava televisiossa joka esittää mainoksia?