Vaaratiedotteita myös alueellisesti

kirjoittanut

kategoriassa

Tähän asti valtakunnallisesti lähetetyt vaaratiedotteet voidaan jatkossa lähettää radiossa myös alueellisesti, kerrotaan Ylestä. Televisiossa vaaratiedotteet tulevat valtakunnallisesti kaikilla Ylen kanavilla sekä kanavanippu B:n vapaasti vastaanotettavilla kanavillan. Vain Yle Radio Suomen valtakunnallisina lähetysaikoina vaaratiedotteet kuuluvat jatkossakin koko maassa. Muilla radiokanavilla alueelliset vaaratiedotteet lähetetään aina alueellisesti.

Vaaratiedotteet luetaan suomeksi ja ruotsiksi. Yle on varautunut lähettämään tiedotteet tarvittaessa myös inarinsaameksi, pohjoissaameksi ja koltansaameksi. Tiedotteet voidaan jakaa myös Ylen teksti-tv:n ja nettisivujen kautta.

Vaaratiedote on viranomaisen antama tiedote, joka varoittaa vaarallisesta tapahtumasta. Vaaratiedote voidaan antaa silloin, kun tapahtuma aiheuttaa hengen- tai terveysvaaran tai suuren vaaran omaisuudelle.

Mediamonitori – Yle

{jcomments off}