Verkko-operaattori DNA luopuu television VHF-taajuuksilla toimivan lähetysverkon toimiluvasta ja sulkee verkon lähettimet ensi vuoden heinäkuuhun mennessä. DNA keskittyy tv-palvelujen tarjoamiseen kaapeli- ja laajakaistaverkoissa. Yhtiön antenniverkossa lähettävät maksulliset kanavat siirtyvät Digitan ylläpitämään UHF-taajuuksilla toimivaan lähetysverkkoon.

Vuodenvaihteessa päättyvät MTV3 HD:n ja TV5 HD:n lähetykset DNA:n VHF-verkossa. Ylen teräväpiirtokanavien jakelu jatkuu toistaiseksi ja sen jatkosta kerrotaan erikseen, todetaan DNA:n tiedotteessa.

VHF-verkossa nyt jaettavat maksukanavat siirtyvät UHF-verkkoon vuodenvaihteessa, kun DNA:n ja Digitan välinen antenniverkon maksu-tv-toimintaa koskeva liiketoimintakauppa astuu voimaan. Tilaajat voivat jatkaa maksu-tv-palveluidensa käyttöä ja kanavien vastaanottamista keskeytyksettä kiinteistön UHF-antennilla.

DNA on tarjonnut tv-kanavia omassa lähetysverkossa vajaan kymmenen vuoden ajan. Yhtiö ei ole kuitenkaan onnistunut saamaan VHF-verkkoon liiketoiminnan kannalta oleellisia, verkkokapasiteetista maksavia asiakkaita.

– Tavoitteenamme oli tuoda kilpailua Suomen antennitelevisiomarkkinaan, joka on perinteisesti ollut yhden toimijan hallussa. Halusimme haastaa monopolin sekä hinnalla että laadulla. Onnistuimmekin laajentamaan ja parantamaan antennikotien kanavatarjontaa merkittävästi ja siirsimme antenni-tv-jakelun teräväpiirtoaikaan, mutta liiketoiminnan kannalta elintärkeät verkkokapasiteetin asiakkaat jäivät valitettavasti puuttumaan, kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

DNA ei enää neuvottele uusista VHF-verkon jakelusopimuksista. Kanavanipuista VHF A, VHF B ja VHF C koostuva verkko sammutetaan viimeistään heinäkuussa 2020.

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Traficomin luettelo tv-asemista Suomessa.

Kommentit   

+10 #1 Töpselit irti 04.11.2019 06:45
Näin... ensin kuluttajat pistettiin hankkimaan VHF-antenneja ja taloyhtiöt joutuivat hankkimaan muutakin tekniikkaa. Nyt vedetään sitten lähetyspäästä töpselit irti ja hankittu muuttuu tarpeettomaksi. Tällainen tempoilu on täysin järjetöntä.
#2 Maunu saarinen 20.04.2020 17:31
Onko VHF ANTENNISTA mitään hyötyä tulevaisuudessa
#3 Ade 20.05.2020 15:03
Lainaus Maunu saarinen:
Onko VHF ANTENNISTA mitään hyötyä tulevaisuudessa

No eipä ole. Tosin voihan sen aina myydä ulkomaille.

Kommentointi on suljettu.