Antenniverkon HD-kanavien näkyvyys laajenee vuoden alussa

kirjoittanut

kategoriassa

HD-laatuisina lähetettävien maksutelevisiokanavien näkyvyysalue laajenee antenniverkossa ensi vuoden alussa, kun verkko-operaattori Digita alkaa välittää kanavia UHF-verkossaan. Digitan verkkoon on siirtymässä tähän asti DNA:n VHF-taajuusverkossa lähettäneitä maksukanavia. Digitan verkko tulee kattamaan 90 prosenttia väestöstä.

Digita kertoo tiedotteessaan tarjoavansa jatkossa tv-katsojille ja sisällöntarjoajille joustavamman ja modernimman maksu-tv-ympäristön laajemmalla peitolla ja paremmalla laadulla kuin aiemmin. Jakelussa on sekä teräpiirto- että peruslaatuisia kanavia.

– Runsaiden kanavasisältöjen lisäksi tuomme katsojille käyttöön hybridi-tv-palvelut ohjelmakirjastoineen ja erikseen tilattavine kanavineen ja ohjelmineen, kertoo Digitan Broadcasting-liiketoiminnasta vastaava johtaja Pekka Mattila.

Muutokset tv-kanavien jakelussa eivät edellytä toimenpiteitä antennitelevision maksutelevisioasiakkaille, sillä nykyiset vastaanottoantennit toimivat jatkossakin.

DNA ilmoitti lokakuun lopulla luopuvansa antenniverkon tv-lähettimistään ja keskittyvänsä tv-kanavien jakeluun kaapli- ja laajakaistaverkoissa. DNA:n maksutelevisioliiketoiminnan siirtymisestä Digitalle kerrottiin puolestaan heinäkuussa.

Digita tiedottaa marraskuun aikana tulevista muutoksista ja verkon laajentamisesta.

Mediamonitori – Digita