DNA:n antenniverkon maksutelevisioliiketoiminta Digitalle

kirjoittanut

kategoriassa

Digita on ostamassa DNA:n antennitelevisioverkon maksu-tv-toiminnan ja laajentamassa antenniverkossa jaettavia maksutelevisiopalveluja. Digita ja DNA ilmoittivat kaupasta keskiviikkona. DNA jatkaa edelleen maksu-tv-toimintaa kaapeli- ja laajakaistaverkoissa. Digitan tarjoamia maksu-tv-palveluja myydään myös jatkossa DNA:n myyntiverkostossa.

DNA:n antenniverkon maksutelevisiotoiminta ja sen mukana maksutelevisioasiakkaat siirtyvät Digitalle ensi vuoden alussa.

– Digitalle on keskeistä antennitelevisiotoiminnan jatkuva kehittäminen ja kilpailukyvyn kasvattaminen. Meillä on erinomaiset edellytykset operoida myös maksu-tv-liiketoimintaa antenni-tv-verkossamme. Tarkoituksenamme on laajentaa maksu-tv:n peittoaluetta nykyisestä ja näin tarjota yhä useammalle tv-katsojalle mahdollisuus tilata maksullisia sisältöjä. Lisäksi suunnittelemme jo vapaasti katsottavilta kanavilta tuttujen hybridi-tv-palveluiden tuomista osaksi maksu-tv-tarjontaa. Myös uusien kaupallisten mallien lanseeraaminen sisällöntarjoajille on kehitteillä, sanoo Digitan vt. toimitusjohtaja Markus Ala-Hautala yhtiön tiedotteessa.

Digitalla on kuusi verkkotoimilupaa UHF-taajuuksilla toimiville lähetysverkoille. DNA:lla on kolme taajuuskokonaisuutta VHF-taajuuksien antenniverkolle, jotka tavoittavat 85 prosenttia Suomen antenni-tv-talouksista.

– Nyt myytävä antenniverkon maksu-tv-liiketoiminta on ollut pieni osa DNA:n televisiopalvelujen kokonaisuutta. Jatkamme edelleen Suomen johtavana tv-toimijana kaapeliverkossa ja tarjoamme valtakunnallisesti palveluja sekä kaapeli- että laajakaistaverkoissa yli 600 000 asiakkaallemme. Lisäksi meillä on noin 250 000 DNA TV -asiakasta, kommentoi DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen yhtiön tiedotteessa.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän, jota odotetaan syksyllä 2019. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Mediamonitori