FUN Tampereen lähetin Ylöjärvelle

kirjoittanut

kategoriassa

Pirkanmaalla toimivan FUN Tampereen kuuluvuusalue on laajentunut lokakuun alussa, kun aseman lähetin on siirretty Tampereen Pyynikiltä Ylöjärven Soppeenmäkeen. Tampereen seudulla FUN Tampere kuuluu edelleen taajuudella 89,0 MHz, mutta aiemman 200 watin lähetystehon sijasta asema lähettää nyt yhden kilowatin teholla. Muutos vaikuttaa taajuuden kuuluvuuteen merkittävästi Akaan, Lempäälän, Vesilahden ja Valkeakosken alueilla, kerrotaan radiokanavan nettisivuilla.

FUN Tampereella on taajuudet myös Pirkanmaan pohjoisosassa Ikaalisissa ja Parkanossa. Radiokanavan toimiluvanhaltija on Radio SUN Oy, ja kanavan jakelusta vastaa Digita.

Radio SUN Oy:n toinen alueellinen radiokanava Radio SUN on myös laajentanut kuuluvuusaluettaan Ylä-Pirkanmaalle Mänttä-Vilppulaan, jossa aseman tilapäinen radiolupa on ollut voimassa lokakuun alusta. Radio SUN kuuluu Mänttä-Vilppulan, Ruoveden ja Virtain seudulla taajuudella 91,5 MHz. Ensi vuoden alussa taajuus jää kanavan pysyvään käyttöön, kun uusi toimilupakausi alkaa. Samalla Radio SUN kuitenkin menettää Tampereen Teiskossa toimivan taajuuden.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin julkaisemista radiolupatiedoista selviää, että Radio SUN on saanut tehonkorotuksen Ylöjärveltä lähettävälle taajuudelle 107,8 MHz ja Valkeakosken taajuudelle 96,7 MHz. Ylöjärvellä uusi teho on 3 kW ja Valkeakoskella 2 kW.


FUN Tampereen lähetin on siirretty Ylöjärven Soppeenmäessä sijaitsevaan linkkitorniin, josta lähettää myös Radio SUN.
Kuva on vuodelta 2015. (Mediamonitorin arkisto)

Radio SUN Oy:n pääomistaja on Pirkanmaan Lehtitalo, joka hankki syyskuussa omistukseensa Oriveden Sanomien lehtiliiketoiminnan. Pirkanmaan Lehtitalon julkaisemia lehtiä ovat myös Akaan Seutu, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Sydän-Hämeen Lehti ja Ylöjärven Uutiset.

Mediamonitori