Bonnier ostaa HSS Median osakkeet – Radio Vaasa mukana kaupassa

kirjoittanut

kategoriassa

Ruotsalainen Bonnier News ostaa Pohjanmaalla toimivan HSS Median vaasalaiselta Harry Schaumans Stiftelse -säätiöltä. Kauppaan kuuluvat sanomalehdet Vasabladet, Österbottens Tidning ja Syd-Österbotten sekä Radio Vaasa ja markkinointitoimisto Seger Marketing. Kauppa edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Kaupan ehtoihin sisältyy julkaisutakuu, jonka mukaan Bonnier News sitoutuu julkaisemaan ostamiaan sanomalehtiä vähintään kymmenen vuoden ajan.

Pohjoismaiden suurimpaan mediakonserniin Bonnier Newsiin kuuluvat muun muassa ruotsalaiset Dagens Nyheter, Expressen ja Dagens industri. Konsernilla on osaomistuksessa myös Uudellamaalla ilmestyvät ruotsinkieliset lehdet Hufvudstadsbladet, Västra Nyland ja Östnyland.

Mediamonitori – Bonnier News, Yle Österbotten