Britannia: Kaupalliset radiot jättämässä keskiaallot

kirjoittanut

kategoriassa

Kaupallisten radioiden poistuminen keskiaalloilta jatkuu Britanniassa, kun valtakunnallinen Absolute Radio lopettaa AM-lähetykset torstaina. Ensi viikon alussa vaikenee Stoke-on-Trentissä sijaitsevan paikallisen Greatest Hits Radion (GHR) lähetin. Myös kaksi muuta GHR:n asemaa lopettaa AM-lähetykset lähiaikoina. Asemat jatkavat digiradiossa ja nettisovelluksissa. Taajuuksista luopumista asemat perustelevat sähkön hinnan kallistumisella ja häiriöherkkien keskiaaltolähetysten suosion hiipumisella.

Absulute Radio kuuluu voimakastehoisilla lähettimillä taajuudella 1215 kHz sekä pienempitehoisilla täytelähettimillä muutamalla muulla taajuudella kautta Englannin. Aseman AM-kuunteluosuus on ollut enää kaksi prosenttia. Absolute Radio jatkaa DAB-verkossa ja netissä, joihin kuuntelijoita on ohjattu siirtymään.

Absolute Radion edeltäjä Virgin 1215 oli yksi Britannian ensimmäisistä kaupallisista valtakunnallisista radioista yhdessä Talk Radio UK:n ja FM-verkossa lähettävän Classic FM:n kanssa. Ennen Virginin aloitusta toukokuussa 1993 sen taajuuksilla lähetti BBC Radio 3 ja Talk Radion taajuuksilla BBC Radio 1.

Greatest Hits Radion paikallinen lähetin taajuudella 1170 kHz Staffordshiren ja Cheshiren alueella Stoke-on-Trentissä lopettaa lähetykset maanantaina 23. tammikuuta. GHR:n omistaja Bauer Media ilmoittaa sulkevansa myös Bradford & Huddersfieldin ja Teessiden paikalliset AM-taajuudet.

Mediamonitori – RadioToday, Bauer Media Group

{jcomments off}