Britannia: Toimiluparike toi Absolute Radiolle 25000 punnan sakon

kirjoittanut

kategoriassa

Ison-Britannian viestintävirasto Ofcom on mätkäissyt Bauer Medialle 25000 punnan eli liki 30000 euron sakon toimiluparikkomuksesta. Bauer lopetti valtakunnallisen Absolute Radion keskiaaltolähetykset tammikuussa ilman Ofcomin lupaa, ja Ofcom peruutti aseman keskiaaltotaajuuksien toimiluvan helmikuussa.

Bauer Media perusteli kahden voimakastehoisen ja useiden pienempitehoisten keskiaaltolähettimien sammuttamista sähkön hinnan kallistumisella ja häiriöherkkien keskiaaltolähetysten suosion hiipumisella. Absolute Radio jatkaa valtakunnallisessa DAB+ -verkossa ja nettisovelluksissa.

Luvaton lähettimien sammuttaminen olisi pahimmillaan voinut maksaa Bauerille jopa 250000 puntaa. Aiheesta kertoi verkkojulkaisu RadioToday.

Mediamonitori

{jcomments off}