Ylen audiouudistus muokkaa kahden radiokanavan sisältöjä

kirjoittanut

kategoriassa

Yleisradio uudistaa audiotarjontaansa muokkaamalla Yle Radio 1:n ja Yle Puheen ohjelmistoa vuodenvaihteessa. Yle Radio 1:stä tulee entistä laajempi kulttuurikanava, joka kuitenkin säilyttää kuulijoille tutut elementit. Yle Puhe tarjoaa vuodenvaihteen jälkeen Ylen podcasteja ja parhaita audiosisältöjä. Kanavalla säilyvät suorat tapahtumaurheilulähetykset.

Uudistuksella Yle tähtää audiosisältöjensä ja Yle Areenan vahvistamiseen. Perinteisiä radiolähetyksiä Yle ei vähennä, vaikka kaksi sen suomenkielisistä kanavista uudistuukin. Ylen radio- ja audiopäällikkö Jonna Fermin mukaan audiosisältöjen käyttötavat ovat murroksessa ja tähän yhtiö haluaa vastata.

– Radiokanavat ovat edelleen tärkeitä osalle yleisöstä. Samalla median käyttö monipuolistuu ja muuttuu. Puhetta, podcasteja ja musiikkia kuunnellaan yhä enemmän suoratoistopalveluiden kautta. Haluamme tarjota myös tulevaisuudessa suomalaisille kiinnostavaa audiotarjontaa missä, miten tai millaisilla laitteilla he sitä haluavatkaan kuunnella, Ferm toteaa Ylen tiedotteessa.

Helsingin Sanomien mukaan osa Yle Puheen nykyisistä ohjelmista siirtyy Yle Radio 1:een ja osa lopetetaan. Lopetustuomion ovat saamassa suorista lähetyksistä Puheen aamu, Akti ja Puheen iltapäiväkerho.

Jonna Ferm kertoo Helsingin Sanomille, että nykyiset Yle Puheen juontajat jatkavat työskentelyä joko muilla Ylen radiokanavilla tai podcastien parissa.

Yle Puheen ohjelmista Radio 1:een ovat siirtymässä ainakin Politiikkaradio ja Ruben Stillerin keskusteluohjelma. Yle Puheelle ohjelmia tehneet Juuso Pekkinen sekä Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan jatkavat podcastien tekijöinä.

Mediamonitori – Yle, HS