Radio Moreeni luopuu ohjelma-avustajista vuodenvaihteessa

kirjoittanut

kategoriassa

Tampereen yliopiston radiokanava Radio Moreeni lopettaa ohjelma-avustajien ja toimittajien käytön. Viimeiset avustajien ja toimittajien ohjelmat kuullaan joulukuussa. Ensi vuoden alusta lähtien taajuudella kuullaan vain yliopiston ja yliopiston kanssa yhteistyötä tekevien oppilaitosten tekemiä ohjelmia.

ITC-tiedekunnan Viestinnän yksikön päällikkö Iiris Ruoho kertoo, että vapautuvaa ohjelma-aikaa hyödynnetään toimittajakoulutuksen vahvistamisessa.

– Kyse on tiedekunnan resurssien uudelleen suuntaamisesta, ei radiotoiminnan vähättelystä. Suuntaamme henkilökuntamme jatkossa vahvemmin äänijournalismin opetukseen sekä tätä tukevaan toimintaan, Ruoho sanoo.

Kanavalla on ollut viime vuosina noin parikymmentä avustajaa. Ohjelmia on myös vaihdettu turkulaisen Radio Robin Hoodin sekä Helsingin Lähiradion kanssa.

Ruoho painottaa, että vuonna 1989 käynnistyneen radion toiminta jatkuu ja ohjelmia tehdään edelleen radion tiloissa.

– Äänijournalismin kehitykseen satsataan ja se tulee olemaan jatkossakin tärkeässä roolissa koulutuksessa.

Radio Moreenin uutta toimintamallia on etsitty useita vuosia. Ohjelmatoiminnan muutos on suuri, mutta ITC-tiedekunnan dekaani Jyrki Vuorinen vakuuttaa, että radiosta ei haluta luopua.

– Äänijournalismia pitää vahvistaa, ei heikentää. Äänellä tehdyn sisällön merkitys on jatkuvassa kasvussa. Yliopiston on kuitenkin jatkuvasta mietittävä kustannuksia ja kulurakennetta. Päädyimme ratkaisuun, jossa radion rooli on ennen kaikkea koulutusta tukeva, Jyrki Vuorinen kertoo.

Radio Moreeni on osa Tampereen yliopiston informaatio- ja viestintätekniikan tiedekuntaa (ITC) sekä Viestintätieteiden yksikköä.

Faktaa Radio Moreenista:

– Aloitti lähetykset 4.9.1989 nimellä Yliopistoradio
– Nykyinen nimi Radio Moreeni käyttöön 1990-luvun alussa
– Lähetin alun perin Pyynikin näkötornissa, nykyisin Näsinneulassa
– Nykyinen luvanhaltija Tampereen korkeakoulusäätiö sr
 

Mediamonitori – Radio Moreeni


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Radio Moreeni luopuu ohjelma-avustajista vuodenvaihteessa”

  1. Remi Kokko, Tampere avatar
    Remi Kokko, Tampere

    Tätä valintaa pelättiin jo kun minä olin siellä 2000-luvun alkupuolella. Silloin jo tietyt tahot halusivat Moreenista pelkästään yiopiston sisäisen äänitorven. Jos toimintaa täytyy koko ajan supistaa, niin eikö silloin kannattaisi laittaa pillit pussiin heti eikä ajamalla radion toimintaa alas vähitellen? Uskon että tällä alasajon kapealla polulla Radio Moreeni tulee vielä tiensä päähän, ennemmin tai myöhemmin.