Radio Sandelsin lähetykset käyntiin Kainuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Pohjois-Savossa toimiva Radio Sandels on laajentanut kuuluvuusaluettaan Kainuuseen, kun aseman uusi lähetin Sotkamon Vuokatissa on aloittanut lähetykset taajuudella 107,5 MHz. Radio Sandels kuuluu nyt kaikkiaan viidellä taajuudella Varkauden seudulta Kajaanin ja Sotkamon ympäristöön. Paikallisradiolla on lähettimet myös Iisalmessa, Kuopion Puijolla ja Nilsiässä sekä Leppävirralla. Aseman taustalla toimii paikallisessa omistuksessa oleva Suomen lähiradiot Oy, joka sai kesäkuussa valtioneuvostolta laajenemisluvan Sotkamoon.

Kuuluvuusalueen laajeneminen ei vähennä radiokanavan panostusta paikalliseen ohjelmasisältöön, vaan mukaan tulevat nyt myös Kainuun juttuaiheet. Kainuussa paikallisradiotoimintaa ei ole harjoitettu muutamaan vuoteen, kun alueella toiminut Radio Kajaus sulautui isompiin yhtiöihin.

– On hienoa, että saamme aloittaa lähetykset Kainuussa, sillä maakunnassa on ollut aidon paikallisradion kaipuu ja me vastaamme nyt tähän kainuulaisten toiveeseen, kertoo Suomen lähiradiot Oy:n toimitusjohtaja Reijo Glad radiokanavan tiedotteessa.

– Julkistamme lähiaikoina Kainuun toimittajat ja myyntitiimin. Tulemme jalkautumaan Kainuuseen vahvalla perinteisellä paikallisradio-otteella, Glad lupaa.

Maakuntarajan ylittävällä paikallisradiolla on myös maakuntia yhdistävä vaikutus, uskotaan Radio Sandelsissa.

– Savolla ja Kainuulla on paljon yhteistä esimerkiksi matkailun, yritys- ja  elinkeinoelämän, kulttuurin ja urheilun saralla. Radion toimialueen laajentuminen tarjoaa monia mahdollisuuksia ja samalla rikastuttaa radion ohjelmasisältöä luonnollisella tavalla, Glad kertoo.

Gladin mukaan Radio Sandels on Pohjois-Savon kuunnelluin paikallisradio, jolla on runsaasti myös nettikuuntelijoita ulkomailla.

Radio Sandels on hakenut Sotkamon taajuudelle kolminkertaista lähetystehoa ja valmistelutyö tehonkorotuksen toteuttamiseksi on parhaillaan käynnissä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa. Kuuluvuusparannusta on Sandelsille tulossa lähikuukausina myös Varkauden ja Pieksämäen seudulle, kun Leppävirralla sijaitseva lähetin muuttaa Joroisiin.

Lisätietoa Radio Sandelsista:

– Aloitti säännölliset lähetykset Iisalmessa kesäkuussa 2014
– Toimi lyhytaikaisella radioluvalla vuonna 2012
– Taajuudet 106,3 MHz (Iisalmi), 104,6 MHz (Kuopio, Puijo), 98,5 MHz (Kuopio, Tahko), 90,0 MHz (Leppävirta, siirtymässä Joroisiin) ja 107,5 MHz (Sotkamo)
– Ohjelmistolupa Suomen lähiradiot Oy:llä
– Nykyinen ohjelmostoluva voimassa vuoden 2029 loppuun
 

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Taajuuslista ja nettiradiot{jcomments on}


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Radio Sandelsin lähetykset käyntiin Kainuussa”

 1. Ylä-Kainuusta avatar
  Ylä-Kainuusta

  Miten lie tämän 107,5 MHz Sandelsin teho jaksaa Ylä-Kainuuseen sitten tehonkorotuksen jälkeen?
  Saadaanko siis koko Kainuun maakunnan kattava paikallisradio?

  Vuokatin lähettimestä on muuten linnuntietä lyhyempi matka Iisalmen keskustaan kuin vastaavasti Puolangan ja Suomussalmen kirkonkyliin.

 2. Radiokuuntelija avatar
  Radiokuuntelija

  Tällä viikolla Radio Vaasa suorittaa myös tehonkorotuksen Vaasan 99,5 lähettimeltä.

 3. Asiasta kiinnostunut avatar
  Asiasta kiinnostunut

  Milloin Sotkamon Vuokatissa tapahtuu tuo 107,5 MHz Sandelsin tehonkorotus 1 kW:stä 3 kW:een?