ULA-taajuudet jättänyt Radio Inari jatkaa nettiradiona

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Inarin lähetykset ovat jatkuneet lokakuun alusta alkaen pelkästään netissä, sillä radioasema on luopunut ULA-taajuuksista. Radio Inari jatkaa toimintaansa entiseen tapaan välittäen kunnan ajankohtaisia asioita juonnetuissa lähetyksissä. ULA-toiminnasta luopuminen on osa radioaseman sopeutumista media-alan murrokseen.

Radio Inari on toiminut vuodesta 1995 osana Inarin kunnan viestintäpajaa. Nuorten tekemiä ohjelmia on kuultu aluksi vain ULA-taajuuksilla 89,0 MHz ja 95,7 MHz, mutta viime vuodet paikallisradio on lähettänyt myös netissä. Nyt reilun kuukauden ajan taajuuksilla on ollut hiljaista, vaikka radioaseman ohjelmistolupa jatkuukin tämän vuoden loppuun. Asema ei hakenut uutta ohjelmistolupaa, vaan ilmoitti viime vuoden kesällä lopettavansa ULA-lähetykset tämän lupakauden loppuun mennessä.

– Media-alan murros alkoi 2000-luvulla. Digitalisaation seurauksena media-ala ja paikallisradioiden toimintaympäristö muuttui merkittäväksi. Musiikkia kuunnellaan yhä kasvavassa määrin eri jakoalustojen kautta. Mobiilin kautta seurataan reaaliaikaisesti uutisvirtaa. Suuremmat media-alan toimijat pystyvät vastaamaan markkinoiden muutokseen ripeämmin. Tämän vuoksi myös Radio Inarin on katsottava mihin omat rahkeet riittävät tulevaisuudessa, kerrotaan Radio Inarin tiedotteessa.

Radio Inarissa luotetaan siihen, että paikallisradio pysyy vetovoimaisena ilman perinteisiä radiotaajuuksia. Kuuntelijamäärän toivotaan myös kasvavan.

– Haluamme, että koko Inarin kunnan alueella meitä voidaan kuunnella sujuvasti ilman teknisiä häiriöitä. Verkkoyhteydet kehittyvät koko ajan ja kuuluvuus paranee täten myös nykyisillä katvealueilla, tiedotteessa todetaan.

Radio Inari on yksi Suomen vanhimmista paikallisradioista. Sen lähetykset alkoivat Inarin opistolta vuonna 1987. Aseman nykyiset toimitilat ovat kunnan keskustaajamassa Ivalossa.

Mediamonitori