Pietarsaareen kolme ja Kemi-Tornioon kaksi radioluvanhakijaa

kirjoittanut

kategoriassa

Radion ohjelmistotoimilupa kiinnostaa kolmea hakijaa Pietarsaaressa ja kahta Kemi-Tornion alueella. Sen sijaan Inarissa haettavana olleet kaksi taajuutta jäävät ilman hakijoita. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom julisti kolme taajuuskokonaisuutta haettaviksi lokakuun aikana. Hakemuksia jättivät Laestadianernas Fridsföreningars Förbund rf, Sanoma Media Finland Oy ja Bauer Media Oy. Haettavat taajuudet jäivät ilman luvanhaltijaa vuonna 2018 järjestetyllä radion ohjelmistolupakierroksella.

Pietarsaaren seudun taajuutta 98,0 MHz hakeva Laestadianernas Fridsföreningars Förbund rf harjoittaa radiotoimintaa Pietarsaaren naapurissa Luodossa sijaitsevasta lähettimestä nimellä Radio LFF. Yhdistys ei hakenut uutta toimilupaa viime vuonna, jolloin taajuus oli haettavana, mutta on nyt yksi hakijoista. Sen nykyinen ohjelmistolupa päättyy tämän vuoden lopussa. Samaa taajuutta hakevat myös Sanoma ja Bauer.

Kemin ja Tornion seudulle suunnattu taajuus 92,0 MHz kiinnostaa Sanomia ja Baueria. Nykyisin taajuus lähettää Keminmaasta Radio Pron ohjelmaa. Radio Pro on Tornion Paikallisradioyhdistys ry:n pyörittämä yhteisöradio, joka on toiminut vuodesta 1989. Yhdistys ei hakenut ohjelmistolupaa viime vuonna, eikä jättänyt hakemusta myös tämän syksyn täydennyskierroksella. Yhdistys kertoo Radio Pron nettisivuilla, että paikallisradiotoiminta jatkuu joulukuussa uudistuneena.

Inarin kunnan alueelta haettavana olleita taajuuksia 89,0 MHz ja 95,7 MHz ei hakenut yksikään hakija. Taajuudet kuuluivat aiemmin Radio Inarille, joka lopetti ULA-lähetykset tämän vuoden lokakuussa. Asema jatkaa nettiradiona.

Valtioneuvosto päättää kahden taajuuden luvansaajista, koska molemmille taajuuksille on enemmän kuin yksi hakija. Uudet toimiluvat tulevat voimaan ensi vuoden alussa.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Pietarsaareen kolme ja Kemi-Tornioon kaksi radioluvanhakijaa”

  1. Valitettavasti avatar
    Valitettavasti

    Nyt sitten Kemi-Tornioon saadaan ilmeisesti takaisin yksitoikkoinen Suomirock tai Sanomalta huikean tarpeellinen ja yksitoikkoinen Loop, Helmi tai Hitmix. Eikö tosiaankaan ole muuta tarjota. On ihan relevanttia kysyä ja kyseenalaista näitä samoja vanhoja biisejä vuodesta toiseen tehosoitolla soittavia kanavia. Soittaisivat edes vanhaa laajasti kuten edesmennyt Spirit FM teki ja Loopille ei mahdu kuin kourallinen biisejä samanaikaisesti soittoon 15 kertaa päivässä.