Love FM lopetti – taajuus Aito Kajauksen käyttöön

kirjoittanut

kategoriassa

Tampereen seudulla vuoden 2016 kesästä alkaen toiminut radiokanava Love FM on lopettanut lähetykset ja taajuudella on aloittanut Kevyt Kanava Oy:n Aito Kajaus. Love FM:n toiminta päättyi, kun Kevyt Kanava osti radioyhtiö Love FM Oy:n radioliiketoiminnan. Viestintävirasto hyväksyi kaupan viime viikolla ja Aito Kajaus aloitti lähetykset heti perjantaina.

Kevyt Kanavan radiokanavat eivät ole aiemmin toimineet Pirkanmaalla lukuun ottamatta tv-verkossa lähettävää Aito Iskelmä Harju & Pöntinen -kanavaa.

– Aito Kajauksella on lähettimiä Kotkasta ja Turusta Rovaniemelle ja Tunturi-Lappiin asti, mutta Tampere oli aukko, joka nyt täyttyy, Kevyt Kanavan toimitusjohtaja Hannu Harju toteaa.

Nokialla sijaitsevan lähettimen kautta lähettää Aito Kajaus Länsi, joka kuuluu myös Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Kankaanpään ja Porin seudulla Satakunnassa sekä Turun seudulla. Aito Kajauksella on lähettimiä myös Oulun seudulla, Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa, Etelä- ja Pohjois-Savossa, Joensuun seudulla sekä Kaakkois-Suomessa.

– Uuden radion perusohjelmarunko Pirkanmaalla on osittain samaa kuin Aito Kajauksessa muuallakin Suomessa. Eri alueilla tulee myös omia paikallisia ohjelmia ja paikallisia mainoksia. Aito Kajaus kulkee radioiden virrassa vastavirtaan siinä, että sen musiikki on hyvin monipuolista ja soittolista on laaja. Kaikkien tuntemien hittien ohella soitamme paljon muutakin hyvää musiikkia, Harju huomauttaa.

Perheyhtiö Kevyt Kanavan Aito-radiokokonaisuuteen kuuluvat Kajauksen ja Harju & Pöntisen lisäksi alueelliset radiot Aito Iskelmä ja Aito Hitti.

Love FM:n omistaja yhdysvaltalainen Trammell Brady Ford III myi radiotoimintansa Suomessa keskittyäkseen tekoäly- sekä ympäristöteknologiaomistuksiinsa Yhdysvalloissa. Ford ilmoitti jo alkukesällä 2017 haluavansa luopua radiokanavastaan. Yhtenä ostajaehdokkaana ehti olla Patmos Lähetyssäätiö, jolle Viestintävirasto myönsi luvan ostaa Love FM Oy:n osakekanta. Patmos halusi kuitenkin ostaa vain radioliiketoiminnan eikä koko yhtiötä, joten kauppa ei toteutunut. Kevyt Kanavan kanssa Love FM aloitti neuvottelut kesäkuussa ja hakemus omistusjärjestelyistä saapui Viestintävirastoon heinäkuussa.

Love FM:n taival oli karikkoinen, sillä asema sai runsaasti huomiota vuoden 2016 kesällä taajuudella lähetettyjen Venäjä-painotteisten uutisohjelmien takia. Uutiset lopetettiin nopeasti, minkä jälkeen Love FM:n taajuudella 95,3 MHz kuultiin muun muassa Radio Patmoksen ohjelmia sekä tv-kanava National Geographicin ääntä.

Mediamonitori

Muualla verkossa: Ennakkopäätös määräysvallan muutoksen vaikutuksesta toimilupaan