Patmos haluaa ostaa Love FM:n radioliiketoiminnan

kirjoittanut

kategoriassa

Patmos Lähetyssäätiö käy parhaillaan neuvotteluja Love FM Oy:n omistajan kanssa Love FM:n radioliiketoiminnan ostamisesta. Yhtiö on  jättänyt Viestintävirastoon ennakkopäätöshakemuksen, jossa se tiedustelee määräysvallan vaikutuksesta yhtiön toimilupaan liiketoimintakaupan toteutuessa. Love FM toimii Tampereen seudulla taajuudella 95,3 MHz.

Viestintävirasto antoi jo kesäkuun alussa yhden ennakkopäätöksen, jossa se hyväksyy Tampereen seudulla kuuluvan Love FM -radiokanavan toimiluvan siirtymisen Patmos Lähetyssäätiölle mahdollisessa yrityskaupassa. Love FM Oy oli antanut toukokuussa Patmos Lähetyssäätiö sr:lle valtakirjan, jonka avulla ennakkopäätösasia oli saatu virelle. 

Patmos Lähetyssäätiön talousjohtaja Pekka Haapasaari kommentoi asiaa Mediamonitorille 27.6. toteamalla, että uusi ennakkopäätöshakemus on jätetty Viestintävirastoon. Haapasaari korostaa, että lähetyssäätiö ja Love FM käyvät neuvotteluja nimenomaan radioliiketoiminnan ostamisesta. Love FM:n osakekanta ei ole siirtymässä lähetyssäätiölle.

Love FM:n pääomistaja on yhdysvaltalainen liikemies, joka on ilmaissut alkukesän 2017 aikana halunsa myydä asema laitteistoineen. Patmos Lähetyssäätiön pyörittämä Radio Patmos on aiemmin vuokrannut ohjelma-aikaa Love FM:n taajuudelta.

Love FM:n ohjelmistolupa on voimassa vuoden 2019 loppuun. Radio Patmoksella on jo entuudestaan kymmenen lähetystaajuutta eri puolilla Suomea. Tampereella Patmoksella ei ole ollut vakituista taajuutta, vaan lähetyksiä on välitetty Love FM:n taajuuden ohessa myös lähetyssäätiön saamalla lyhytaikaisella radioluvalla.

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Ennakkopäätös määräysvallan muutoksen vaikutuksesta toimilupaan

Uutista korjattu 27.6.2017: Patmos Lähetyssäätiö ja Love FM neuvottelevat radioliiketoiminnan siirtymisestä Patmokselle, eivätkä Love FM:n osakekkannan siirtymisestä, kuten Viestintäviraston 1.6. päivätyssä asiakirjassa mainitaan.