Pispalan Radio aloittaa keskiaaltokokeilun

kirjoittanut

kategoriassa

Pispalan Radio aloittaa koelähetykset keskiaalloilla juhannuksen jälkeen, mutta jatkaa edelleen lopullisen mastopaikan etsimistä Tampereen seudulla. Pasi Komsi Pispalan Radiosta kertoo, että lupaa koelähetysten aloittamiselle Pispalassa on haettu Viestintävirastosta. Lähetykset toteutetaan pienellä teholla taajuudella 729 kHz. Varsinaisen lähetysaseman valmistuttua teho nousee. Komsi ei paljasta, mistäpäin Tampereen seutua paikallisradion taustayhdistys on etsinyt mastopaikkoja.

Pispalan Radioyhdistys ry sai Viestintävirastolta lisäaikaa lähetysten aloittamiselle keskiaalloilla. ULA-taajuudella 99,5 MHz lähetykset alkoivat vakituisella toimiluvalla toukokuussa. Viestintävirasto myönsi yhdistykselle vuoden 2019 loppuun asti voimassa olevan ohjelmistoluvan viime marraskuussa.

– Keskiaaltotaajuus tulee releoimaan ULA-taajuutta, Komsi kertoo.

Pispalan Radiolla on ollut koelähetyksiä myös lyhytaalloilla. Lähetykset eivät ole tiettävästi kuuluneet Suomessa, mutta kuunteluhavaintoja on tullut Keski- ja Itä-Eurpoopasta.

Mediamonitori