18 uutta radiolupaa 30 paikkakunnalle

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto-logoViestintävirasto on myöntänyt uusia ohjelmistotoimilupia analogiseen radiotoimintaan. Elokuun lopussa päättyneellä hakukierroksella oli jaossa 94 FM-verkon taajuutta sekä 4 AM-verkon taajuutta. Toimilupia myönnettiin 36 eri FM-taajuudelle sekä yksi toimilupa AM-taajuudelle. Uusiin kokonaisuuksiin toimiluvan saivat Pispalan Radioyhdistys ry, Love FM Oy, Alueradiot Sastamala Oy, Kaimax Media Oy, Kevyt Kanava Oy ja Mediatakojat Oy.

Noin kolmannes uusista toimiluvista myönnettiin hakijoiden toiveiden mukaan osaksi nykyisiä taajuuskokonaisuuksia. Ohjelmistotoimiluvat kuuluvuusalueen laajennuksiin myönettiin Nordic Palvelu Oy:lle, Kristillinen Media Oy:lle, Järviradio Oy:lle, Oy Suomen Uutisradio Ab:lle, NRJ Finland Oy:lle, Kevyt Kanava Oy:lle sekä Suomen Lähiradiot Oy:lle.

Lähetystoiminta uusilla taajuuksilla tulee käynnistää kuuden kuukauden sisällä toimilupakauden alkamisesta. Uudet luvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun.

Mediamonitori – Viestintävirasto