Aikuisille suunnattu Helmiradio aloitti lähetykset

kirjoittanut

kategoriassa

Uusi aikuisille suunnattu radiokanava, Helmiradio, aloitti toimintansa 10. toukokuuta. Kanavan taustalla ovat Nelonen Media sekä Mediatakojat. Valtakunnallisella kanavalla on tarkoitus tuottaa paikallista ohjelmasisältöä. Myös mainontaa toteutetaan paikallisesti. Kanava kerää ehdotuksia musiikin ja sisällön osalta kotisivujen kautta keskiviikosta alkaen.

Helmiradio käynnistyy musiikkiradiona. Juonnettua ohjelmaa kanavalla kuullaan toukokuun viimeisestä päivästä alkaen, jolloin äänessä on ainakin Suomipopilta ja Metro Helsingistä tuttu Petra Kalliomaa. Muut juontajat paljastetaan toukokuun aikana.

– Sanoma Media Finlandissa on aikakauslehtipuolella hyvää osaamista aikuisten naisten viehättämisessä ja tavoittamisessa. Radiokentässä on tilausta kanavalle, joka soittaa taidolla valikoituja ja tyylikkäitä klassikkobiisejä sekä huolehtii kuuntelijan viihtyvyydestä. Suomipop, Loop, Radio Aalto ja Radio Rock saavat rinnalleen nyt viidennen valtakunnallisen kanavan, joka täydentää vahvaa kokonaisuutta erinomaisesti, kertoo Nelonen Median radioiden johtaja Sami Tenkanen.

Kanavan valtakunnallisesta myynnistä huolehtii Sanoma Media Finland, joka myy myös pääkaupunkiseudun mainonnan. Paikallisesta ja alueellisesta myynnistä vastaa Mediatakojat Oy.

– Helmiradio ennakkoluulottoman yhteistyön tulos. Yhteistyössä Suomen paras radio-osaaminen sekä paikallisesti että valtakunnallisesti yhdistyy yhdeksi kokonaisuudeksi. Tavoitteenamme on tehdä kuuntelijoille laadukasta sisältöä paikallisesti, kertoo Mediatakojien toimitusjohtaja Sampsa Jolma.

Uusi kanava toimii Nelonen Median omistaman Groove FM:n taajuuksilla Helsigissä ja Hyvinkäällä sekä Mediatakojat Oy:n uusilla taajuuksilla eri puolilla Suomea. Mediatakojien kanavista Radio Melodia Pori ja Radio Melodia Jyväskylä liittyvät Helmiradioon 30. toukokuuta, kerrotaan radioaseman Facebook-sivuilla.

Yhtiöt tiedottivat uudesta radiokanavasta huhtikuun lopulla.

Mediamonitori – Sanoma

 


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Aikuisille suunnattu Helmiradio aloitti lähetykset”

  1. Moi! Helmiradion kotisivuille menevä linkki ei toimi. Voisitteko korjata linkin, että se toimisi kuten pitääkin?

  2. Outsider avatar

    Miksi ihmeessä hyvä nimi Melodia vaihdetaan johonkin Helmeen? Joku konsultti on saanut ”uudesta” nimestä varmaan palkkion..

  3. Moi! Omistajat muuttuvat, formaatit muuttuvat, taajuudet muuttuvat, isot toimijat, kuten Nelonen, laajentavat reviirejään, ohjelma-annit muistuttavat toisiaan….. kuinka ihmeessä Yle Radio on tullut toimeen periaatteessa kolmella valtakunnallisella radiokanavalla….toki sillä oli vuosikymmenten ajan monopoliasema, johon moni kyllästyi jo 1960-luvulla, ja etsi vastaanottimestaan esim. Radio Nordin, BBC Light Programmen ja Radio Luxemburgin…. Yle Radiota vaivaa yhä tietty Kekkosen ajan Yle-henki. ”yhden totuuden filosofia”.