Järviradio pian Parkanoon, Raumalle ja Helsinkiin

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio on toinen niistä hakijoista, joka sai radion ohjelmistoluvan pääkaupunkiseudulle valtioneuvoston käsittelyssä huhtikuun lopulla. Järviradio voi aloittaa lähetykset taajuudella 103,1 MHz, jossa asema on toiminut muutamaan otteeseen lyhytaikaista radiolupaa hyödyntäen. Valtioneuvoston myöntämä vakituinen lupa on voimassa vuoden 2019 loppuun. Järviradio jatkaa Helsingissä ainakin toistaiseksi lyhytaikaisella luvalla taajuudella 105,8 MHz.

Uusi Helsingin ohjelmistolupa tuli voimaan 28.4.2016, joten Järviradiolla on aikaa puoli vuotta aloittaa lähetykset taajuudella. Toimitusjohtaja Markku Mäenpää kertoo, että asema palaa Helsingissä taajuudelle 103,1 MHz perjantaina 13. toukokuuta. Tällä hetkellä Viestintävirastossa on ruuhkaa, koska uusia lähettimiä otetaan käyttöön tiuhaan tahtiin eri puuolilla Suomea.

– Lähettimelle pitää tehdä käyttöönottotarkastus, ja aiomme lisäksi hakea sille suurempaa tehoa, Mäenpää kommentoi. Lähetyspaikkana säilynee Hanasaari, jossa asemalla on oma lähetysantenni.

Järviradio aloittaa lähetykset myös Parkanossa lähipäivinä. Viestintäviraston kiireiden takia Parkanon lähettimen käyttöönotto viivästyy jonkin verran, mutta kahden kilowatin tehon pitäisi olla käytössä jo alkavalla viikolla. Parkanon jälkeen on vuorossa Rauma, johon Järviradio sai toimiluvan valtioneuvostolta viime joulukuussa. Rauman taajuuden 107,7 MHz käyttöönotolle on aikaa kesäkuun alkupuolelle. Ensisijainen mastopaikka on Vermuntilassa valtatie 8:n varrella, mutta myös muita paikkoja on Mäenpään mukaan vielä harkinnassa.

Järviradio lähettää lyhytaikaisella luvalla Jämsässä aivan Mänttä-Vilppulan rajan tuntumassa taajuudella 91,5 MHz. Tämän lähettimen lupa on voimassa heinäkuun loppuun.

Mediamonitori

Päivitys 11.5.2016: Helsingin toimilupa otetaan käyttöön 13.5.2016.