Neljälle yhtiölle radiolupa valtioneuvostolta

kirjoittanut

kategoriassa

Helsinkiin perustetaan uusi paikallinen radiokanava Business FM, jonka taustalla on Salesheli Advisors Oy. Uusi radiokanava sai torstaina toimiluvan valtioneuvostolta. Business FM:n taajuudeksi tulee 89,7 MHz ja kanavan keskeiseksi ohjelmasisällöksi talousaiheet. Muut valtioneuvostolta luvan saaneet yhtiöt ovat Mediatakojat Oy, Kevyt Kanava Oy ja Järviradio Oy.

Lahteen ohjelmistoluvan saanut Mediatakojat Oy kertoi torstaina aloittavansa yhteistyön Nelonen Median kanssa. Lahden taajuudelle 103,8 MHz tuleva radiokanava liittyy osaksi uutta valtakunnallista radiokanavaa, jossa Mediatakojat ja Nelonen ovat mukana. Kanavan nimestä ja ohjelmasisällöstä tiedotetaan kevään aikana.

Kankaanpään taajuus 100,7 MHz myönnettiin Kevyt Kanava Oy:lle, joka luotsaa Radio Kajausta. Järviradion toive pitkäaikaisesta toimiluvasta Helsinkiin sai vihdoin vastakaikua ja valtioneuvosto myönsi kanavalle luvan taajuudelle 103,1 MHz.

Muut lupahakemukset valtioneuvosto hylkäsi. Esimerkiksi Helsinkiin lupaa haki 13 yhtiötä tai yhteisöä, joiden joukossa olivat Bauer Mediaan kuuluva Kaimax Media, Patmos Lähetyssäätiö, porvoolaisen Finest FM:n taustayhtiö Finest Radio Oy, senioriradiokanavaa kaavaillut Zuffe Finland Oy, puheradio Ravun taustayhtiö Oneiric Oy ja paikallista radiokanavaa tavoitellut Kevyt Kanava Oy. Helsingin hakijoista hylkäyspäätöksen saivat myös Supla-palvelua radioaalloille yrittänut Sanoma Media Finland Oy, tamperelainen Radio Musa, Kiekkoradiota lyhytaikaisilla luvilla pyörittävä RK Entertainment Oy, kahta erillistä lupaa hakenut Mediatakojat Oy ja Oy Bassomedia Ltd, jonka tähtäimessä oli 16-25-vuotiaille suunnatun Millenium Radion perustaminen.

Valtioneuvoston käsittelyyn päätyivät hakemukset niiltä paikkakunnilta, joilla hakijoita oli enemmän kuin haettavia taajuuksia. Helsingin ohella Kankaapään ja Lahden luvansaajat päätti valtioneuvosto. Muiden paikkakuntien osalta ohjelmistoluvat päätti Viestintävirasto.

Uudet luvat tulevat voimaan heti ja niiden voimassaolo päättyy 31.12.2019.

Mediamonitori

Lisää aiheesta muualla: Valtioneuvoston päätös radion ohjelmistoluvista


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Neljälle yhtiölle radiolupa valtioneuvostolta”

  1. Mikä on Radio Melodian ja Tampereen tilanne? Eikö jossain vaiheessa ollut puhetta, että Melodia alkaisi kuulumaan Tampereella?