Patmokselle toimilupa ja kymmenen taajuutta

kirjoittanut

kategoriassa

Aiemmin lyhytaikaisilla radioluvilla lähettänyt Radio Patmos voi käynnistää vakituiset lähetykset ULA-taajuuksilla kymmenellä paikkakunnalla. Viestintäviraston myöntämä ohjelmistolupa on voimassa vuoden 2019 loppuun. Patmos Lähetyssäätiölle myönnetyssä taajuuskokonaisuudessa on taajuuksia Lapista lounaisrannikolle. Pääkaupunkiseudulle yhdistys ei saanut toimilupaa.

Radio Patmos saa uuden toimiluvan mukaan lähettää Torniossa, Oulussa, Raahessa, Vaasassa, Alajärvellä, Pihtiputaalla, Äänekoskella, Mänttä-Vilppulassa, Porissa ja Turussa. Viestintävirasto myönsi Patmokselle luvan paikkakunnille, joilla taajuuksista ei ollut pulaa luvanhakijoiden määrään nähden. Viestintävirasto myös katsoi, että luvanhakijalla on edellytykset lähettää säännöllisiä lähetyksiä, eikä luvan myöntämisellä ole sellaista vaikutusta viestintämarkkinoiden kehitykseen, että lupaharkinta olisi siirrettävä valtioneuvostolle.

Patmoksen hakemista taajuuksista Kankaanpään, Lahden ja Helsigin luvat siirtyivät valtioneuvoston käsittelyyn, koska näillä paikkakunnilla hakijoita oli enemmän kuin haettavia taajuuksia. Valtioneuvosto hylkäsi Patmos Lähetyssäätiön hakemukset ja myönsi taajuudet toisille hakijoille.

Hengellinen Radio Patmos toimii tällä hetkellä nettiradiona.

Mediamonitori – Viestintävirasto