Myös Spirit FM:lle lupa Turkuun

kirjoittanut

kategoriassa

Yksi viime viikolla Viestintävirastolta ohjelmistoluvan saaneista yhtiöistä on Radio Satellite Finland Oy, joka tuottaa pääkaupunkiseudulla kuuluvaa Spirit FM:ää ja venäjänkielistä Radio Sputnikia. Radio Satellite Finland voi Viestintäviraston päätöksellä aloittaa Spirit FM:n lähetykset Turussa taajuudella 92,2 MHz. Lupa on tullut voimaan 28.4. ja lähetykset tulee aloittaa puolen vuoden kuluessa.

Viestintävirasto hyväksyi paitsi ohjelmistolupahakemuksen myös Turun taajuuden siirtämisen Helsingin taajuusnippuun 6. Samalla sekä Helsingin taajuus 101,4 MHz että Turun taajuus siirrettiin uuteen taajuuskokonaisuuteen 21. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Turun taajuudella lähetetään samaa ohjelmaa kuin Helsingissä. Lähetinkohtaista paikallislähetystä saa olla enintään kolme tuntia päivässä.

Lupaehtojen mukaan lähetysten tulee sisältää uutis- ja ajankohtaisohjelmia, joissa käsitellään kuuluvuusalueen asioita. Spirit FM lähettää englannin- ja suomenkielistä ohjelmaa ja urbaania pop-musiikkia.

Toimilupa on voimassa vuoden 2019 loppuun.

Spirit FM:n lähetykset alkoivat viime vuonna, kun Radio Satellite Finland vaihtoi Radio Sputnikin nimeä. Kesällä 2015 Radio Sputnik kuitenkin palasi entisille taajuuksilleen, koska Viestintävirasto ei hyväksynyt radioyhtiön hakemusta lupaehtojen muuttamisesta. Spirit FM jatkoi Spin FM:n taajuudella 101,4 MHz, kun Radio Satellite Finland oli ostanut Spin FM:n lupayhtiön radioliiketoiminnat. Viestintävirasto hyväksyi yrityskaupan kesäkuussa.

Mediamonitori – Viestintävirasto