Sea FM ja Pispalan Radio etsivät sopivia mastoja

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto on myöntänyt lisäaikaa lokakuun loppuun Sea FM:lle ja Pispalan Radiollle uusien taajuuksien käyttöönotossa. Oulusta ja Keminmaalta lähettävä Sea FM kartoittaa parhaillaan sopivaa mastopaikkaa Rovaniemeltä ja Raahesta. Pispalan Radion pulmana on sopivan keskiaaltomaston löytäminen.

Sea FM sai viime marraskuussa luvan laajentaa lähetysverkkoa Raaheen ja Rovaniemelle. Aseman taustayhtiö Nordic Palvelu Oy haki Viestintävirastolta lisäaikaa lähetystoiminnan aloittamiselle uusilla alueilla. Lupaehtojen mukaan toiminta olisi pitänyt alkaa uusilla taajuuksilla viimeistään 5.5.2016.

Sea FM rakentaa lähetysverkkoa itsenäisesti, joten mastopaikkojen etsimiseen haastavissa olosuhteissa Rovaniemellä vie yhtiön mukaan aikaa. Lisäksi yhtiö aikoo hyödyntää uudentyyppistä antennia, joka soveltuu vaikeisiin maasto-olosuhteisiin. Samanlaista kiertopolarisoitua antennia hyödyntää tällä hetkellä Pispalan Radio ULA-taajuudella Tampereella.

Pispalan Radion keskiaaltotaajuuden 729 kHz käyttöönotto saattaa viivästyä syksyyn, sillä Viestintäviraston myöntämä määräaika päättyy 30.10.2016. Pispalan Radioyhdistys ry perusteli lisäajan hakemista teknisillä syillä. Sopivan maston rakentaminen ja lähetysantennin virittäminen vievät aikaa, eikä työtä ole voinut tehdä talviolosuhteissa. Maston rakentaminen on yhdistyksen mukaan toteutettavissa sulan maan aikaan.

Radioasemien on aloitettava lähetykset lokakuun loppuun mennessä. Muussa tapauksessa uusien taajuuksien ohjelmistoluvat raukeavat.

Mediamonitori – Viestintävirasto