Radio Sputnik palaa aalloille

kirjoittanut

kategoriassa

Venäjänkielinen Radio Sputnik tekee paluun radiotaajuuksille Helsingissä, Porvoossa, Kotkassa ja Lappeenrannassa ensi maanantaina. Taajuuksilla tällä hetkellä lähettävä osittain englanninkielinen Spirit FM siirtyy taajuudelle 101,4 MHz. Spirit FM kuuluu jatkossa pääkaupunkiseudulla. Asian vahvistaa Mediamonitorille Radio Satellite Finland Oy:n toimitusjohtaja Dmitri Tsyganok. Hän kertoo, että Radio Sputnikin ohjelmisto on kokonaan venäjänkielistä. Myös pääosa kanavan musiikista on venäjänkielistä.

Viestintävirasto hyväksyi kesäkuussa yrityskaupan, jossa taajuudella 101,4 MHz lähettäneen Spin FM:n toimilupayhtiö Spin Media Oy:n radioliiketoiminta siirtyi Radio Satellite Finlandille. Viestintävirasto ei kuitenkaan hyväksynyt Radio Satellite Finlandin hakemusta, jolla se olisi muuttanut Spirit FM:n toimilupaehtoja. Lupaehtojen mukaan Spirit FM:n taajuuskkokonaisuus (Helsinki – Porvoo – Kotka – Lappeenranta) on tarkoitettu pääosin venäjäksi lähettävälle radiokanavalle.

Spirit FM syntyi Radio Sputnikin tilalle viime keväänä. Osa kanavan ohjelmistosta on englanninkielistä. Radio Sputnik aloitti lähetykset Helsingissä vuonna 1999. Myöhemmin kanava on laajeni etelärannikolle ja Lappeenrantaan.

Mediamonitori

Päivitys klo 12.35: Spin Media Oy:n liiketoiminta radiotoimiluvan osalta siirtyi Radio Satellite Finlandille ja Spirit FM:n ohjelmistosta osa on englanninkielistä.


Kommentit

6 vastausta artikkeliin “Radio Sputnik palaa aalloille”

 1. Venne C avatar

  Radio Satellite Finland Oy sai näin hallintaansa kaksi pitkäaikaisen toimiluvan taajuutta. Taajuudet 101,4MHz (Spirit FM) ja 106,9MHz (Radio Sputnik).

 2. chevy_nubira avatar
  chevy_nubira

  Harmi, ettei Spin FM:n nettisreami toimi.
  Voisitteko auttaa minua kertomalla mistä löytyy Spin FM:n nettistreami, (ei Spirit FM:n).

 3. [quote name=”chevy_nubira”]Harmi, ettei Spin FM:n nettisreami toimi.
  Voisitteko auttaa minua kertomalla mistä löytyy Spin FM:n nettistreami, (ei Spirit FM:n).[/quote]

  Striimien on kerrottu palaavan toimintaan syksyllä. Siihen asti asema ei ole kuultavissa, toisin kuin tiedotteissa muutama viikko sitten annettiin ymmärtää.

  Voi myös olla, että todellisuudessa aseman toiminta loppui tähän – jonkinlainen illuusio toiminnan jatkumisesta pelkkänä nettiradiona vain haluttiin antaa? Kaiken järjen mukaan se olisi silloin myös kerrottu… ellei striimit olisi olleet jo toiminnassa vähintään parin viikon ajan.

  Toimija sai neljä vuotta 50W:n teknisillä luvilla kikkailtuaan pitkäaikaisen luvan lokakuussa 2013. Sen jälkeen rahat loppui, mystistä.

 4. Voi per….

  Kerrankin hyvä kanava ja sitten pilataan muutoksilla ja venäjä tulee takaisin. Ei kiitos

 5. Sputnik oli ainoa venäjänkielinen kanava, jolla oli venäläisiä kuulijoita, ja sitten yhtäkkiä joku päätti muuttaa sen Spiritiksi. Miksi? Ymmärrän jos sekin olisi jäänyt venäjänkieliseksi, mutta ei. Tehtiin rosolli, jonka seurauksena venäläiset lopettivat sen hyvän kanavan kuuntelemisen, koska venäläiset kuuntelevat mieluummin venäjänkielistä kuin englanninkielistä kanavaa. Palaavatko mainostajat ja venäläiset kuuntelijat takaisiin? Palaavat, mutta siihen menee aikaa ja rahaa. Toisin sanoen ei kannatta rikkoa toimivaa.

 6. Saukko avatar

  Tässähän toisaalta venäjänkieltä ymmärtävät saivat 2 radiokanavaa jos spiritfm on osittain venäjänkielinen ja sputnik täysin venäjänkielinen.