Yle uudistaa aluelähetyksiä

kirjoittanut

kategoriassa

Yle-logoYleisradio muokkaa suomenkielisten alueellisten radio- ja tv-lähetysten tarjontaa ensi vuoden aikana, uutisoi Yle Helsinki. Radio Suomen aluelähetykset jatkuvat 8. tammikuuta alkaen arkisin keskiviikkoa lukuun ottamatta kello 18:aan. TV:n alueuutiset siirtyvät 19. tammikuuta alkaen pelkästään TV1-kanavalle. Lisäksi Lappiin ja Hämeeseen saattaa tulla omat tv-uutiset.

Yle Radio Suomen aluelähetykset päättyvät jatkossa maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin vasta kello 18. Keskiviikkoisin aluelähetys loppuu kello 17.30. Alueellisia uutisia kuullaan jatkossakin tunnin välein. Alueuutisissa netin merkitys korostuu.

– Alueellisia uutissisältöjä tarjoillaan ääneen, kuvan ja tekstin muodossa koko ajan enemmän ja aina kun jotain tapahtuu, niin saman tien, kertoo Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Alueellisten tv-uutisten lähettämien loppuu TV2:n arki-illoissa. Uutiset näkyvät TV1:ssä kello 17.06 ja 18.22 alkaen heti valtakunnallisten uutisten perään. Ylen tavoitteena on tällä tavoin saavuttaa suurempia katsojamääriä.

– Kun pääsemme ykköselle, joka on maan katsotuin tv-kanava, meillä on mahdollisuus tavoittaa yhä enemmän yleisöä sekä välittää yhä enemmän alueellista ja mielenkiintoista sisältöä ihmisille. Toivon, että pääsemme näillä lähetysajoilla ihmisten arkeen käsiksi entistä paremmin, Kataja-Rahko jatkaa.

Yle lähettää nykyään alueellisia tv-uutisia kahdeksalla alueella. Tulevaisuudessa uutisia voi tulla 11 alueella, jos Lapin ja Hämeen omat uutiset toteutuvat. Nykyisin Kanta- ja Päijät-Hämeen uutisaiheet näkyvät samassa uutislähetyksessä Pirkanmaan kanssa. Lapin aiheet tulevat puolestaan samassa lähetyksessä Oulun ja Kainuun uutisten kanssa.

Mediamonitori – Yle Helsinki


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Yle uudistaa aluelähetyksiä”

 1. Eero Hoikkala avatar
  Eero Hoikkala

  Lahden ja Hämeenlinnan seutujen yhteistyö alueradion puolella on osoittautunut toimimattomaksi. Alueiden yhteenkuuluvuus hämäläisyyden kautta on erittäin keinotekoinen. Päijät-Hämeen merkittävä uutinen ei yksinkertaisesti kiinnosta Kanta-Hämeessä, ja päinvastoin. Nyt on muodostumassa tv:n alueuutisiin kehno kompromissi, ilmeisesti taloudellisten resurssien ehdoilla.

 2. harri Korhonen avatar
  harri Korhonen

  Satakunnassa joudumme katsomaan hd:naUudenmaan Uutisia, jotka ei tietenkään voisi vähempää kiinnostaa. Muu Suomi näivettyy jo muutenkin ainaisen pääkaupunkiseudun suosimisen myötä.
  Tiedän toki, että omat alueuutiset voi nähdä yle1-kanavalla vanhana ”ei-hd”-tarkkuudella, mutta se edellyttää kanavalle vaihtoa.
  Miksi näin?