Taajuussuunnitelmat lausuntokierrokselle

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoLiikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun asetuksen päivittämistä. Kahdesti vuodessa tehtävä päivitys avaa radio- ja tv-yhtiöille ja yhteisöille mahdollisuuden saada uusia taajuuksia. Tällä kerralla ministeriö pyytää lausuntoja kahdentoista uuden ula-taajuuden käyttöönotosta sekä yhdestä tv-taajuudesta. Uutena kohteena on kolme AM-taajuutta.

TV-kanavanippuun H ollaan lisäämässä yhtä Ahvenanmaalta Turkuun vapautuvaa taajuutta. Yleisradiolle esitetään kolmea uutta ula-taajuutta Keski-Pohjanmaan maakuntaradion ja Radio Suomen käyttöön. Ylelle tai toimiluvanvaraiseen käyttöön on vapautumassa kaksi taajuutta Inarin Kaunispäästä.

Radioyrittäjiltä pyydetään lausuntoja myös Kotkan, Kouvolan, Lappeenrannan, Lahden, Porvoon, Kokkolan ja Jyväskylän alueen uusista taajuuksista. Taajuudet voidaan liittää suoraan nykyisiin taajuuskokonaisuuksiin tai niille voidaan perustaan kokonaan uusia radioasemia. Osa vapaista taajuuksista on ollut tilapäiskäytössä. Myös muita kuin ministeriön listassa olevia taajuuksia voi tiedustella.

Lausuntoja pyydetään myös Järvi-Savon Viestintä Oy:n ja Kevyt Kanava Oy:n aikeista vaihtaa keskenään taajuuksia Mikkelin seudulla.

AM-taajuuksille 963 kHz (Pori), 558 kHz (Helsinki) ja 729 kHz (Tampere) etsitään kiinnostuneita yrittäjiä. Ohjelmistoluvat taajuuksille voidaan julistaa haettavaksi myöhemmin keväällä.

Lausunnot taajuuksista ja Mikkelin seudun vaihdoista on jätettävä liikenne- ja viestintäministeriöön 14. maaliskuuta mennessä.

Mediamonitori – LVM