Savossa halua vaihtaa taajuuksia

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoIskelmä Mikkelin toimilupayhtiö Järvi-Savon Viestintä Oy ja Mikkelissä, Keski-Savossa ja Pohjois-Savossa radiotoimintaa harjoittava Kevyt Kanava Oy hakevat liikenne- ja viestintäministeriöltä muutosta radiotaajuuksiin. Järvi-Savon Viestintä ja Kevyt Kanava aikovat vaihtaa keskenään taajuuksia Mikkelissä ja Juvalla.

Yhtiöt esittävät, että Kevyt Kanavan Mikkelin taajuus 107,5 MHz siirrettäisiin Järvi-Savon Viestinnän taajuusnippuun, jossa on myös Savonlinnan taajuus 107,1 MHz. Kevyt Kanavalle olisi tulossa mikkeliläisyhtiön taajuus 96,2 MHz Juvalta. Samaan taajuuskokonaisuuteen kuuluvat myös Kuopioon siirrettävä Siilinjärven taajuus 102,0 MHz ja Sonkajärven taajuus 107,1 MHz.

Järvi-Savon Viestintä Oy sai viime kesänä luvan siirtää Pieksämäen taajuus 102,2 MHz samaan nippuun Iskelmä Mikkelin (89,7 MHz) ja Iskelmä Savonlinnan (96,7 MHz) kanssa. Tuolloin perusteluna oli, että yhtiö saisi hallussaan olevat taajuudet tehokkaampaan käyttöön ja voisi siten tarjota monipuolisempaa ohjelmistoa. Muutos hyväksyttiin taajuuksien käyttösuunnitelman päivittämisessä.

Tuoreimmassa hakemuksessaan Järvi-Savon Viestintä Oy hakee laajennusta toimilupaehtoihin. Pelkän iskelmämusiikin ohella kanavalla voisi jatkossa soittaa myös pop- ja rock-musiikkia. Ministeriö puoltaa asiaa, joka etenee seuraavaksi valtioneuvoston käsittelyyn. Perusteluina ministeriö mainitsee tietoyhteiskuntakaaren, joka muuttaa ensi vuoden alussa viestintälainsäädäntöä. Uuden lain myötä radiolupien sisältövaatimuksia lievennetään. Laki tulee voimaan vasta eduskunnan hyväksyttyä sen.

Kevyt Kanavalta kerrotaan, että sen hallinnoimalla Mikkelin taajuudella 107,5 MHz on ollut koelähetyksiä. Taajuudella on kuultu Radio Cityn ohjelmaa. Taajuusjärjestelyjen jälkeen yhtiö pääsee suunnittelemaan uuden radiokanavan ohjelmistoa.

Mediamonitori – LVM


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Savossa halua vaihtaa taajuuksia”

  1. Pasi Komsi avatar
    Pasi Komsi

    Suomesta on tulossa sisältöjen suhteen villilänsi, jossa toimiluvilla ei ole kohta mitään merkitystä. Samalla portit halutaan lyödä uusilta yrittäjiltä säppiin. Antennijakelu alkaa tulla tiensä päähän.