Viihdettä ja videoita ei vähennetä Kutosella

kirjoittanut

kategoriassa

Kutonen-logoValtioneuvoston päätös hylätä tv-kanava Kutosen hakemus toimiluvan muuttamisesta ei tyrehdytä kanavan nykyistä linjaa, vakuuttaa SBS TV Oy:n toimitusjohtaja Toni Flyckt. Valtioneuvosto torppasi torstaina SBS:n hakemuksen, jossa yhtiö halusi muuttaa aiemmin pelkästään musiikkiohjelmistoa lähettäneen tv-kanavan lupaehtoja. Alun perin valtioneuvosto myönsi SBS:lle luvan musiikkiohjelmia lähettävälle kanavalle. Nykyinen Kutonen, entinen The Voice TV, lähettää erityisesti iltaisin tv-sarjoja ja elokuvia. Ohjelmistossa on myös urheilulähetyksiä.

Flycktin mukaan kanavan ohjelmistoa hienosäädetään, mutta viihteestä ei luovuta. Hän kuvailee Kutosen linjan noudattavan viihdeteollisuuden trendejä, joissa musiikkiteollisuuden merkitys on korostunut.

– Musiikkiteollisuudesta on tullut aiempaa kokonaisvaltaisempaa, sillä esimerkiksi artistit ovat monessa mukana. Musiikkiviihde on ajanut elokuvateollisuuden rinnalle tai ohi viihdeteollisuuden sydämeksi. Tämä muutos musiikkiteollisuudessa oli lähtökohtana, kun haimme liikenne- ja viestintäministeriöltä muutosta toimilupaamme, Flyckt painottaa.

Kutosen toimiluvassa määritellään kanavan ohjelmiston pääsisällöt. Kanavan tulisi välittää kotimaisia ja ulkomaisia musiikkivideoita ja tuottaa kotimaista musiikkiohjelmistoa, kuten artistihaastatteluja. Tätä Kutonen tekeekin, mutta musiikin rinnalle on tuotu kansainvälisiä viihdesarjoja. Ohjelmiston monipuolistuminen pelkän musiikin ulkopuolelle on seurausta myös kuluttajien tottumusten muuttumisesta, Flyckt selvittää.

– Kuluttajia kiinnostaa musiikkiviihteen ilmiöihin liittyvät ulkomusiikilliset asiat. Muutoksen näkee parhaiten kansainvälisillä markkinoilla. Musiikkivideokanavien, kuten MTV ja VH1, ohjelmisto koostuu nykyään laajasti musiikkiin ja artisteihin liitännäisestä viihdeohjelmistosta.

Vaikka Kutonen lupaa viilata ohjelmistoaan paremmin lupaehdot täyttäväksi, ei kanavalle olla tuomassa lisää musiikkivideoita. Niitä ei toisaalta olla vähentämässäkään. Toimilupaehtojen täyttymistä valvovaan Viestintävirastoon SBS TV Oy aikoo olla aktiivisesti yhteydessä.

– Ohjelmatarjonnan muokkaamisen jälkeen keskustelemme Viestintäviraston kanssa avoimesti ohjelmistostamme. Uskon meidän löytävän yhteisymmärryksen sisällöstä tulevaisuudessa, Flyckt arvioi.

Uutta muutoshakemusta lupaehtoihin Kutosen taustayhtiö ei aio tehdä.

SBS TV Oy joutui hakemaan muutosta Kutosen toimilupaan tammikuussa sen jälkeen, kun Viestintävirasto huomautti yhtiötä kanavan ohjelmasisällöstä. Viraston mukaan viime syyskuussa nimeään ja ohjelmistoaan muuttanut kanava rikkoi lupaehtoja.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Viihdettä ja videoita ei vähennetä Kutosella”

  1. nimetön. avatar
    nimetön.

    Jaaha, Kutosen omistaja pitää jääräpäisesti kiinni tuosta viihteestä vaikka se voi jopa maksaa sille toimiluvan menetyksen. Itse en kyllä tykännyt siitä muutoksesta kun aikoinaan Voice TV alkoi esittää sarjoja ja leffoja, olis tarvittu yks ympärivuorokautinen musiikkikanava mutta ei, pitää lykätä niitä sarjoja joka kanavalle. Nykyään ei musiikkia tule ympärivuorokautisesti muuta kuin VH1-kanavilla ja ainakaan Canal Digitalin satelliitissa niitä ei ole kuin yksi ja sekin vain muutaman tunnin yössä. Ne joilla on kaapelitv toki saavat kaksikin ympärivuorokautista VH1 kanavaa. MTV puolestaan nyt ei ole musiikkikanavaa nähnytkään enää aikoihin vaikka moni maksutv-operaattori vielä mainostaa sitä MTV Music Television-nimellä vaikka MTV on tiputtanut tuon Music Television-alanimen jo aikaa sitten pois.