Opiskelijaradio on vapunajan varma nakki

kirjoittanut

kategoriassa

Radiotaajuudet ja internet tarjoilevat vapunodotteluun joukon opiskelijoiden toimittamia vappuradioita. Pisin perinne on Tampereella, jossa Rakkauden Wappuradio iskee viihdeohjelmistonsa kaikkien kuultavaksi tiistaina 23. huhtikuuta. Oulussa ensimmäistä kertaa lähettävä Rattoradio liittyy opiskelijaradioiden perinneketjuun niin ikään tiistaina. Maanantaina 22.4. käynnistyy pääkaupunkiseudulla Aalto-yliopiston opiskelijoiden pyörittämä Radiodiodi. Lappeenrannassa otettiin varaslähtö vappuun jo viime maanantaina, jolloin netissä lähettävä Norpparadio aloitti lähetykset.

Espoon Otaniemen studiosta lähettävä Radiodiodi kuuluu netin ohella pääkaupunkiseudun radiotaajuudella 102,0 MHz. Lähetin on Pasilan linkkitornissa. Radiodiodi on jatkumoa viime vuonna toimineelle Radio Wapulle.

Oulussa toimivan Rattoradion taustalla on Oulun Teekkariyhdistys ry, joka on saanut apua lähetystekniikan kasaamisessa paikallisilta radioamatööreiltä. Rattoradio viihdyttää oululaisia taajuudella 98,1 MHz. Maailmanlaajuisesti kanavaa voi kuunnella internetissä.

Tampereelle vappuradio alkaa olla jo perinne. Rakkauden Wappuradion studioparakki on valmiina Hervennassa ottamaan radioväen vastaan tiistaina. Lähetykset kuuluvat netissä ja Tampereen seudun taajuudella 101,6 MHz. Ohjelmistolupaa hallinnoi Wappuradion Tuki ry.

Rakkauden Wappuradiossa noudatetaan tutun perinteistä viihdelinjaa.

– Tavoitteenamme on luoda kuulijoille hyvä fiilis. Soitamme musiikkia, josta itse tykkäämme. Radio on tekijöidensä näköinen. Hauskuus tehdessä tulee välittymään myös kuulijalle, hehkuttaa Rakkauden Wappuradion päätoimittaja Tuomas Vanhanen.

Lappeenrannan teekkarien pyörittämää Norpparadiota on voinut kuunnella netissä noin viikon ajan. Asema pyrkii tavoittamaan nettistriimien pariin Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston ja Saimaan Ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä kaikki muut vappuviihteestä kiinnostuneet.

Vappuradiot ovat äänessä joko vapunaattoon tai vappupäivään asti. Kanavat toimivat aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä. Myös irc-kanavat ovat toiminnassa.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Opiskelijaradio on vapunajan varma nakki”

  1. Simakuutio avatar
    Simakuutio

    Tässä se taas nähdään. Amatöörivoimin tehty radiolähetys on vähintään samaa tasoa kuin ammattimaisesti toteutettu ja usein sisällöltään huomattavasti mielenkiintoisempi. Luulisi kaupallisten asemien menevän itseensä ja pohtivansa, mitä he tekevät väärin…