Mikkelin paikallisradioluvalla neljä hakijaa

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintäministeriö -logoLiikenne- ja viestintäministeriö on saanut pohdittavakseen, mille hakijalle se esittää ohjelmistoluvan myöntämistä Mikkelistä. Lupaa paikallisradiolle hakevat Radio Porin taustayhtiö Mediatakojat Oy, radio- ja tv-toimija Kevyt Kanava Oy, Iskelmä Mikkelin taustayhtiö Järvi-Savon Viestintä Oy ja Järviradio Oy. Hakuaika Mikkelin vapaana olevalle taajuudelle päättyi keskiviikkona.

Radio Porin taustayhtiö Mediatakojat Oy suunnittelee Mikkeliin paikallisradiota, jolla olisi paikallinen toimitus ja myyntiosasto. Suunnitelman mukaan yhteistyötä Radio Porin kanssa voitaisiin toteuttaa esimerkiksi musiikkihallinnassa. Järviradion tavoitteena on laajentaa kuuluvuutta Etelä-Savoon, mutta myös paikallisille lähetyksille luodaan mahdollisuudet.

Iskelmän alueellisia radioita Pohjanmaan ja Pohjois-Savon alueella sekä paikallisradiota Oulussa ja Etelä-Pohjanmaalla luotsaava Kevyt Kanava Oy hakee lupaa Mikkelin taajuudelle tarkoituksenaan perustaa pop- ja rock-musiikkiin erikoistunut paikallisradio.

Iskelmän paikallisasemat Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä omistava Järvi-Savon Viestintä Oy on valmiudessa aloittaa Iskelmä Mikkelin rinnalla toimivan uuden radion lähetykset. Yhtiön toimitusjohtaja Juha Junno ei halua vielä paljastaa, millaista ohjelmasisältöä uusi radio tarjoaisi.

– Olemme laskeneet, että alueelle mahtuu toinenkin radio. Tavoitteemme on kasvattaa kuuntelijamäärää kahdella kanavalla, Junno kommentoi.

Liikenne- ja viestintäministeriö alkaa valmistella lupapäätöstä valtioneuvostolle syksyn aikana. Ohjelmistolupa on voimassa vuoden 2019 loppuun.

Iltapäivälähetys käynnissä Radio Porissa

Radio Porin taustayhtiö Mediatakojat Oy on yksi Mikkeliin toimilupaa hakeneista yhtiöistä. Kuvassa Radio Porin iltapäiväjuontaja Jenna Kotiniemi suorassa lähetyksessä (Kuva: Tero Toivonen).

Mediamonitori