Mikkeliin ja Jyväskylään puuhataan paikallisradioita

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Pori -logoPorilainen Mediatakojat Oy kaavailee paikallisradiotoiminnan aloittamista Mikkelissä ja Jyväskylässä. Radio Porin ja Eazy 101:n taustayhtiö on jättänyt liikenne- ja viestintäministeriöön lausunnon, jossa yhtiö ilmaisee kiinnostuksensa vapaana olevien taajuuksien käyttöönotosta molemmissa kaupungeissa. Mikkelissä porilaisten kiikarissa on taajuus 104,2 MHz ja Jyväskylässä 90,9 MHz. Ne ovat molemmat uudessa taajuuksien käyttösuunnitelmassa, johon ministeriö on pyytänyt radiotoimijoiden lausuntoja.

Radio Pori kertoo ministeriöön lähettämässään lausunnossa hakevansa taajuuksia uusien toimiluvanvaraisten paikallisradioiden käyttöön. Mikkelin ja Jyväskylän radiot toimisivat alueidensa asioihin keskittyvinä paikallisradioina.

Mediatakojat esitti jo aiemmin tänä vuonna Mikkelin kolmannen taajuuden 107,5 MHz siirtämistä yhtiön käyttöön. Tätä pyyntöä ei kuitenkaan huomioitu huhtikuussa hyväksytyssä edellisessä taajuuksien käyttösuunnitelman muutoksessa. Sen sijaan Radio Pori sai lisätaajuuden Kokemäelle.

Liikenne- ja viestintäministeriö pyysi lausuntoja uusien, vapaiden taajuuksien käyttöönotosta viime maanantaihin mennessä. Useat kaupalliset toimijat ja Yleisradio sekä verkkoyhtiö Digita jättivät lausunnon määräaikana.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Mikkeliin ja Jyväskylään puuhataan paikallisradioita”

 1. Pori 89,4 MHz olisi kuultavissa selvästi pidemmälle itään, mikäli 957:n Sastamalan naapuritaajuus vaihdettaisiin.

  Tähän mennessä toimija ei ole kuitenkaan ilmaissut ongelmaa asiassa? Järjestely ollut voimassa reilut 12v.

 2. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”A.P”]Pori 89,4 MHz olisi kuultavissa selvästi pidemmälle itään, mikäli 957:n Sastamalan naapuritaajuus vaihdettaisiin.

  Tähän mennessä toimija ei ole kuitenkaan ilmaissut ongelmaa asiassa? Järjestely ollut voimassa reilut 12v.[/quote]

  Lisätaajuus parantaa oleellisesti Radio Porin kuuluvuutta Satakunnan keskiosissa. Samaa kuuluvuuslaatua ei voida saavuttaa yhdellä Porista lähettävällä taajuudella, sillä suurimmalla osalla kuuntelijoista ei ole radioharrastajien tavoin superluokan antenneja ja vastaanottimia.