Järviradion kiikarissa tv:n, radion ja lehden monimedia

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoJärviradio etsii kumppania uuteen radion, television ja lehden yhdistävään mediaan. Radioyhtiön tavoitteena on tehdä yhteistyötä jonkun valtakunnallisen lehden kanssa taulutietokoneeseen eli tablettiin tulevan monimediallisen tuotteen toteuttamisessa. Uutuustuote sisältäisi televisiokanavia, lehden ja radiokanavan yhdistelmän. Julkaisualusta sisältäisi sekä maksuttomia että maksullisia palveluja.

Järviradion ja lehtiyhtiön yhteistyö loisi asiakkaalle mahdollisuuden selata maksullista lehteä reaaliajassa, seurata Järviradion netti-tv-kanavia tai kuunnella Järviradion radiolähetystä. Taulutietokoneet hankittaisiin isoissa erissä, jolloin kustannukset pysyisivät alhaisina. Paketissa olisi tarvittaessa mukana myös nettiliittymä 3g- tai 4g-tekniikalla, mikäli asiakkaalla ei olisi sellaista valmiina.

Järviradiossa uskotaan, että uudelle jakelualustalle tilattavien lehtien tuotantokustannukset pienenevät merkittävästi, kun perinteisistä painotuotteista siirrytään sähköiseen ja samalla reaaliaikaiseen julkaisutekniikkaan. Samalla siirrytään saasteettomampaan tekniikkaan.

Asiakas voisi hankkia tabletin joko suoraostona tai kytkykauppana, johon kuuluisivat lehti, radion palvelut ja nettioperaattorin palvelut. Tabletin yhdistäminen televisioon tai digiboksiin onnistuisi myös helposti, jolloin televisiota voisi käyttää netin selaamiseen.

Mediamonitori