Seinäjoki TV etsii jatkajaa

kirjoittanut

kategoriassa

Seinäjoki TV -logoPaikallistelevisio Seinäjoki TV on toistaiseksi lopettanut lähetykset antenni- ja kaapeliverkossa. Noin vuosi sitten valtioneuvostolta toimiluvan saanut kanava hakee toiminnalleen jatkajaa. Aluelehti Eparin mukaan Seinäjoki TV lähetti viimeiset ohjelmansa viime vuoden lopulla. Lähetyksiä oli noin 1,5-2 tuntia päivässä. Ohjelmatarjonta sisälsi paikallista urheilua, kulttuuria ja Seinäjoen kaupunginvaltuuston kokoustelevisiointeja.

Seinäjoki TV:n taustalla ovat yrittäjät Jarkko Lehtola ja Juhani Niemi, jotka ovat hoitaneet paikallis-tv:n ohjelmatoimintaa ja markkinointia oman toimen ohella. Kanava on näkynyt maksutta Seinäjoen ympäristön antennitalouksissa ja maksullisena Anvian kaapeliasiakkailla aina Kokkolaa myöten.

Ohjelmatoiminnan keskeytyminen johtuu Juhani Niemen mukaan lähinnä siitä, että mainosaikaa ei ole pystytty myymään riittävän tehokkaasti.

– Yhtiön päätavoite oli ensimmäisen toimintavuoden aikana tehdä kanavaa tunnetuksi. Joitakin mainostajia löytyikin, mutta pidempiaikaisista asiakkaista on ollut pulaa, Niemi kommentoi Mediamonitorille.

Nyt yrittäjät pyrkivät myymään aseman toiminnot eteenpäin. Tämä varmistaisi lähetysten jatkumisen. Kanavan taustayhtiö Seinäjoki TV Oy ei ole kannattavuusongelmista huolimatta konkurssissa.

Mediamonitori – Epari