Viittomakieliset Lounais-Suomen uutiset jatkuvat

kirjoittanut

kategoriassa

Diak-logoYleisradio ja Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) Turun toimipaikka toimittavat koko kevään ajan nettiin Lounais-Suomen uutiskoosteita viittomakielellä kahden viikon välein. Diakin opiskelijat kääntävät uutiskoosteet ja uutiset viittoo äidinkieleltään viittomakielinen lehtori Tiina Saarijärvi-Kivelä. Viittomakielisten alueuutisten lähetykset alkavat viikolla 3 ja päättyvät viikolla 21.

– Viittomakieliset uutiset ovat lähteneet hyvin liikkeelle täällä Varsinais-Suomessa. Koemme niiden tekemisen tärkeäksi Ylen julkisen palvelun tehtävän kannalta. Haluamme omalta osaltamme edistää viittomakielistä kulttuuria ja viittomakielen tunnettavuutta tällä nettilähetyksellä, toteaa YLE Turun päällikkö Antti Korhonen.

Syksyllä 2011 alkanut palvelu on tuonut merkittävän lisän viittomakielisten uutistarjontaan.

– Yhteistyö Diakin kanssa on toiminut projektin aikana hyvin, lähetysten kuvaaminen alkaa sujua jo rutiinilla. Niinpä päätimmekin jatkaa viittomakielisten uutisten tekemistä syksyn kokeilujakson jälkeenkin, Korhonen sanoo.

YLE lähettää päivittäin valtakunnallisen viittomakielisen uutiskoosteen. Lähetyksen aiheet kattavat harvemmin alueellisia teemoja. Diakin kanssa toteutettaviin YLE Turun viittomakielisiin Lounais-Suomen uutisiin kootaan tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat uutissähkeet aluenäkökulmasta parin viikon ajalta.

Lounais-Suomen uutiset julkaistaan joka toinen keskiviikko osoitteessa http://yle.fi/alueet/turku/mediasali/videot/ noin kello 16. Mediasalissa pitää klikata välilehteä Lounais-Suomen uutiset. Video julkaistaan välittömästi myös YLE Turun Facebook-sivuilla.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Viittomakieliset Lounais-Suomen uutiset jatkuvat”

  1. Mikko Haajamo avatar
    Mikko Haajamo

    😀 Aikooko joskus joku mediamonitorin väestä viittoa viitomakiellä uutiset.Ja laitatte sitten youtubeen siitä videoclipin.

  2. Mariella avatar

    🙂 musikkia on ihana kuulla pitkästä aikaa :-* mukavaa 😀