SUN Helsinki ja Radio City aloittivat

kirjoittanut

kategoriassa

Kaksi uutta paikallisradiota on aloittanut lähetykset pääkaupunkiseudulla. Radio City teki paluun radioaalloille pitkäaiksella luvalla viiden vuoden tauon jälkeen. City aloitti lähetykset taajuudella 99,4 MHz AC/DC-yhtyeen kappaleella Highway To Hell eli samalla biisillä, jolla asema lopetti lähetykset joulukuussa 2006. Toinen uusi tulokas on SUN Helsinki, joka kuuluu taajuudella 102,8 MHz.

SUN Helsingin taustalla on JPC Studiot, jonka yhtenä omistajana on Pirkanmaalla kuuluva Radio SUN. Nettisivuillaan Radio SUN kertoo uuden itsenäisen helsinkiläisradion suuntaavan ohjelmansa aikuiskuuntelijoille. SUN Helsinki lähettää Pasilan tornista 500 watin teholla.

Vuodenvaihde toi uutta kuunneltavaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Bassoradio ja Radio Nostalgia laajenivat usealle uudelle paikkakunnalle. Nostalgiaa voi kuunnella Helsingin taajuuden 105,5 MHz lisäksi Turussa, Tampereella ja Oulussa. Bassoradio lähettää puolestaan Helsingissä taajuudella 102,4 MHz. Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa asema aloitti lähetykset vuodenvaihteessa.

Uusi porilainen nuortenradio Eazy 101 käynnistää koneet tammikuun aikana. Se lähettää Porin Hyvelän mastosta taajuudella 101,0 MHz. Aseman taustalla on Radio Pori. Turkulaisen Zoom FM:n lähetysten aloittamisesta ei ole toistaiseksi tullut mitään tietoa. TS-Yhtymä tiedottanee asiasta kevään aikana. Keski-Pohjanmaan Radio Botnia on niin ikään hämärän peitossa. Asemalla ei ole toistaiseksi teknistä lupaa eli Viestintäviraston taajuuslupaa. Valtioneuvosto myönsi asemalle toimiluvan viime helmikuussa.

Mediamonitori