YleX saa uuden taajuuden Poriin

kirjoittanut

kategoriassa

YleX-logoTiistaista asti kuuluvuusongelmien kanssa paininut YleX alkaa taas kuulua paremmin Porin keskustassa.  Digita käynnistää YleX:lle uuden lähettimen Porissa perjantaina 16. joulukuuta. Pienitehoinen täytelähetin toimii taajuudella 97,0 MHz. YleX on vastaanottanut runsaasti palautetta Porista viime päivinä, sillä aseman kuuluvuus on huonontunut tiistaisen taajuusvaihdon takia.

YleX:n ja YLE Puheen taajuudet vaihdettiin keskenään Eurajoen radioasemalla. YleX alkoi kuulua taajuudella 103,5 MHz, jossa lähetysteho on kymmenen kertaa pienempi kuin YLE Puheelle siirtyneellä taajuudella 92,0 MHz. Ongelmia kuuluvuudessa on erityisesti kaupunkialueella.

YleX:n lähetin sijoitetaan Satakunnan Radion toimitalon katolle Porin ydinkeskustaan. Lähettimessä on tehoa 50 wattia. Asennustöiden aikana saattaa esiintyä katkoksia myös Satakunnan Radion lähetyksissä. Satakunnan Radiolla / Radio Suomella on täytelähetin samassa mastossa.

Mediamonitori